Autorius apie receptą
Yra tokių patiekalų, kuriuos itin sunku gražiai patiekti ir nufotografuoti. Troškiniai tikrai yra vienas jų. Tai ne tortas ar keksiukai, kuriuos kaip padėsi, vis tiek atrodys skaniai, čia reikia šiek tiek pagalvoti, kiek įdėti daržovių, kiek įpilti skysčio, kad viskas neplūduriuotų tarsi sriuboje. Dar apšvietimas, kitos aplinkybės ir štai, tik po trečio bandymo gavosi nuotraukos, kuriomis esu patenkinta ir noriu su visais pasidalinti.
Taigi, dalinuosi nuostabiu, sveiku jautienos troškiniu su daržovėmis.
Kuo jis toks nuostabus? Galiu išvardinti begalę jo privalumų:
- Jautiena gausis minkšta minkšta, tad šis patiekalas idealiai tiks mažiems vaikams. Nebus vargo dėl mėsos kramtymo.
- Jame daug vertingų, maistingų daržovių, o jautiena taip pat iš savęs labai vertinga mėsa.
- Patiekalas ganėtinai ekonomiškas, gaunasi nemažas kiekis troškinio.
- Patiekalas nėra itin brangus. Jeigu jautiena Jums vis dėlto yra per brangi mėsa, galima naudoti ir kiaulieną.
- Man šis patiekalas idealiai tarnauja kaip "šaldytuvo išvalymo" receptas. Dažniausiai visų daržovių turiu šaldytuve arba šaldymo kameroje. Jeigu kokių ropių, griežščio neturiu, tikrai tai nėra bėda, įdedu daugiau kitų daržovių.
- Patiekalas nerealiai skanus. Niekada nelieka likučių. Visa šeima itin mėgstame, tad drąsiai ir dažnai traukiu į mūsų meniu.
Patarimai, pastebėjimai: Šaknines daržoves galima dėti, kokias tik norisi ir turite savo virtuvėje. Jeigu ropių ar griežščio nenorite, dėti nėra privaloma, skonis tikrai nenukentės.
Sudėtingumas. Gana lengvai paruošiama, tik užtrunka laiko, kol viskas troškinasi, bet per tą laiką galite užsiimti kitais, savo pamėgtais hobiais.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Fantastika, būtinai kartosiu. Gaminau jau daugybę kartų, tai mūsų šeimos labai pamėgtas patiekalas.
Atsiliepimai