Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže

Autorius apie receptą

Šiuo jautienos troškiniu su daržovėmis aš be galo didžiuojuosi, nes skonis gaunasi TOBULAS, prisiekiu. :) Mėsa visiškai minkšta bei sultinga, o padažas tikrų tikriausias skanumėlis. Rašau ir pačiai vėl seilės kaupiasi prisiminus. 

Svarbiausia pasirinkti troškiniui tinkamą mėsos dalį, o visa kita tik detalės. Einam gamint nuostabų troškinį su jautiena, jis vertas būti įtrauktas į restoranų meniu. :)
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Jautienos paslėpsnius galima keisti jautienos mentės arba sprandinės gabalėliais.
  • Raudonąją papriką galima keisti geltonąja arba oranžine paprika, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis.
  • Česnako skilteles galima papildyti trupučiu smulkinto česnako miltelių, jei šviežio neturite.
  • Morkas galima pakeisti salierų stiebais arba pastarnokais, suteikiant troškiniui naujų natų.
  • Sausą raudoną vyną galima keisti juodųjų serbentų sultimis, jei vyno naudoti nenorima.
  • Šviežią rozmariną galima pakeisti džiovintu rozmarinu, tačiau naudoti jo reikės mažesnį kiekį.
  • Vietoje džiovintų baravykų galima naudoti džiovintas voveraites arba visai jų atsisakyti.
  • Jautienos sultinio kubelį galima pakeisti natūraliu jautienos sultiniu arba daržovių sultiniu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mėsą prieš kepimą būtinai gerai nusausinkite, kad apskrustų, o ne troškintųsi keptuvėje.
  • Vyną patartina užvirti, kad išgaruotų alkoholis ir liktų tik gilus skonio profilis.
  • Daržoves kepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje, kad jos išlaikytų savo struktūrą ir skonį.
  • Kepimo indą rinkitės su storu dugnu ir dangčiu, kad karštis pasiskirstytų tolygiai.
  • Troškinį galima ruošti ir lėto virimo puode (slow cooker), jei norite taupyti laiką orkaitėje.
  • Jei padažas pasirodytų per skystas, jį galima šiek tiek nuovirti be dangčio paskutinėmis kepimo minutėmis.
  • Patiekimas su šviežiai kapotomis petražolėmis suteiks troškiniui gaivumo ir spalvos.

Ingredientai

    • jautienos paslėpsniai: 1,2 kilogramo
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • miltai
    • svogūnai: 2
    • raudonosios paprikos: 1
    • česnakas: 4 skiltelių
    • morkos: 2-3
    • raudonosios čili paprikos: 1
    • sausas raudonas vynas: ~250 mililitrų
    • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti baravykai: 6-7 (nėra būtina)
    • jautienos sultinys: 1 kubelio (+ karštas vanduo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos paslėpsnius supjaustome stambesniais gabaliukais.
  2. 2. Pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet svogūną, papriką bei česnaką supjaustome stambiais kubeliais, morkas bei čili papriką - griežinėliais.
  4. 4. Tada į keptuvę įpilame aliejaus bei stipriai įkaitiname.
  5. 5. Kiekvieną jautienos gabaliuką apvoliojame miltuose, nupurtome bei dedame į keptuvę. Apskrudiname iš abiejų pusių. Į keptuvę dedame tiek gabaliukų, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradeda troškintis.
  6. 6. Atidedame į šalį.
  7. 7. Po to išplauname keptuvę, kurioje kepėte jautieną, įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame svogūną, papriką, česnaką, morkas, čili papriką bei pakepame maždaug 5 minutes.
  8. 8. Perdedame į indą, kuriame troškinsime.
  9. 9. Tada į keptuvę grąžiname jautienos gabalėlius, supilame vyną ir troškiname maždaug 5 minutes. Perdedame į indą su daržovėmis.
  10. 10. Tuomet sudedame rozmarino šakelę, raudonėlius, džiovintus baravykus, suberiame sultinio kubelį bei įpilame karšto vandens, kad viskas būtų apsemta. Gerai išmaišome bei uždengiame dangčiu.
  11. 11. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-3,5 valandos.
  12. 12. Patiekiame su mėgiamu garnyru ir skanaujame! :)

Atsiliepimai

Troškinta jautiena burgundiškai su rūkyta šonine ir baltu vynu
(2)
Sveikas jautienos troškinys su daržovėmis pagal Beatą
(1)
Skanus turkiškas kebabas
(1)
Ilgai troškinta jautienos mentė baltajame vyne
(1)
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)