Autorius apie receptą
Šiuo jautienos troškiniu su daržovėmis aš be galo didžiuojuosi, nes skonis gaunasi TOBULAS, prisiekiu. :) Mėsa visiškai minkšta bei sultinga, o padažas tikrų tikriausias skanumėlis. Rašau ir pačiai vėl seilės kaupiasi prisiminus.
Svarbiausia pasirinkti troškiniui tinkamą mėsos dalį, o visa kita tik detalės. Einam gamint nuostabų troškinį su jautiena, jis vertas būti įtrauktas į restoranų meniu. :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jautienos paslėpsnius galima keisti jautienos mentės arba sprandinės gabalėliais.
- Raudonąją papriką galima keisti geltonąja arba oranžine paprika, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis.
- Česnako skilteles galima papildyti trupučiu smulkinto česnako miltelių, jei šviežio neturite.
- Morkas galima pakeisti salierų stiebais arba pastarnokais, suteikiant troškiniui naujų natų.
- Sausą raudoną vyną galima keisti juodųjų serbentų sultimis, jei vyno naudoti nenorima.
- Šviežią rozmariną galima pakeisti džiovintu rozmarinu, tačiau naudoti jo reikės mažesnį kiekį.
- Vietoje džiovintų baravykų galima naudoti džiovintas voveraites arba visai jų atsisakyti.
- Jautienos sultinio kubelį galima pakeisti natūraliu jautienos sultiniu arba daržovių sultiniu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Mėsą prieš kepimą būtinai gerai nusausinkite, kad apskrustų, o ne troškintųsi keptuvėje.
- Vyną patartina užvirti, kad išgaruotų alkoholis ir liktų tik gilus skonio profilis.
- Daržoves kepkite stipriai įkaitintoje keptuvėje, kad jos išlaikytų savo struktūrą ir skonį.
- Kepimo indą rinkitės su storu dugnu ir dangčiu, kad karštis pasiskirstytų tolygiai.
- Troškinį galima ruošti ir lėto virimo puode (slow cooker), jei norite taupyti laiką orkaitėje.
- Jei padažas pasirodytų per skystas, jį galima šiek tiek nuovirti be dangčio paskutinėmis kepimo minutėmis.
- Patiekimas su šviežiai kapotomis petražolėmis suteiks troškiniui gaivumo ir spalvos.
Atsiliepimai