Neseniai rodžiau kaip aš savo šeimai gaminu
gildijos kepsnį iš kiaulienos, su morkomis. Ir susilaukiau komentarų, kad tai nėra tikras legendinis kepsnys. Tad šiandien Jums pristatau tą tikrąjį - dar vieną sovietinių laikų receptą. Anais laikais kiekvienas save gerbiantis restoranas turėjo po savo firminį patiekalą. Kauno Rotušės aikštėje egzistavęs restoranas "Gildija" turėjo šį labai skanų jautienos kepsnį. Restoranas buvo pagarsėjęs savo rafinuotu aptarnavimo lygiu, prabangiais indais, krištolo taurėmis, melchioro įrankiais ir daug didesnėmis kainomis. Deja, bet tas rafinuotumas apsiribojo padavėjų baltomis pirštinėmis ir per dideliu dirbtiniu mandagumu. Ir šiomis dienomis kartas nuo krato tenka pavakarieniauti užsienio restoranuose, kur tave taip pat aptarnauja pirštinėti padavėjai, bet tas aptarnavimas užsienyje būna daug kartų nuoširdesnis, nei būdavo "Gildijoje". Bet jau pamirškime kas ten buvo ir geriau išsikepkime tą skanųjį kepsnį dabar, savo namų virtuvėje.
Saulytė
Atsakyti