Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu

2025-02-28 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu
Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu - tai tobulas pasirinkimas šeimos vakarienei ar svečių priėmimui. Šis patiekalas sujungia traškų, minkštą kiaulienos kepsnį su kreminiu, aromatingu sūrio padažu, kuris suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir aromatingumą. Tradicinis lietuviškas receptas su prancūzišku prieskoniu - Brie sūriu, kuris ištirpsta burnoje ir papildo kiaulienos skonį. Kiekvienas kąsnis - tai skonio šventė, kuri nustebins net išrankiausius gurmanus. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui, ypač kai norisi kažko ypatingo, bet nesudėtingo pagaminti. Traškus kiaulienos paviršius su švelniu, sultingu viduriuku ir kreminė sūrio padažo tekstūra sukuria neįtikėtiną skonių harmoniją. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiam receptui galite naudoti ne tik kiaulienos nugarinę, bet ir kiaulienos sprandinę arba jautienos nugarinę. Jei nemėgstate Brie sūrio, galite naudoti Camembert, Gorgonzola, arba netgi lietuvišką varškės sūrį. Vietoje grietinės tinka ir grietinėlė (30% riebumo) arba mascarpone sūris. Džiovintų žolelių mišinį galima pakeisti šviežiomis žolelėmis: rozmarinu, čiobreliu, baziliku. Petražoles galima pakeisti krapais arba baziliku. Vietoje įprasto aliejaus galima naudoti sviestą arba alyvuogių aliejų kepimui. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami išgauti traškią kepsnio plutelę, įkaitinkite keptuvę prieš dėdami mėsą. Neapverskite kepsnių per dažnai - leiskite jiems gerai apskrusti iš vienos pusės prieš apverčiant. Sūrio padažą gaminkite ant nedidelės ugnies, kad neužvirtų ir neatsiskirtų. Jei padažas per tirštas, įpilkite šlakelį pieno ar grietinėlės. Kepsniai bus dar sultingesni, jei prieš gaminimą juos marinavosite su žolelėmis ir druska bent valandą šaldytuve. 

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės kepsniai: 4
    • kiaušiniai: 2
    • džiūvėsėliai: 1 saujos
    • miltai: 1 saujos
    • džiovintų žolelių mišinys
    • druska
    • malti pipirai
    • aliejus (kepimui)
     Padažui:
    • sviestas: 1 šaukšto
    • Brie sūris: 250 gramų (tinka ir kitoks, tik ne fermentinis)
    • grietinė: 200 gramų
    • petražolės: pundelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių karbonadus išmuškite plonai, pabarstykite žolelėmis, druska bei pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  3. 3. Tuomet kepsnius apvoliokite miltuose, plaktuose kiaušiniuose bei po to džiuvesėliuose.
  4. 4. Dėkite į keptuvę bei kepkite iš abiejų pusių, kol iškepa (maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės).
  5. 5. Iškepus mėsai, padedame ją šiltai.
  6. 6. Tada prikaistuvyje išlydome sviestą bei sudedame susmulkintą Bri sūrį. Pamaišome.
  7. 7. Kai sūris jau beveik išsilydis, sudedame grietinę bei maišydamos pakaitiname maždaug 60 sekundžių.
  8. 8. Suberiame susmulkintas petražoles bei išmaišome. Nukeliame nuo viryklės.
  9. 9. Galiausiai patiekiame kepsnį aplietą su pasiruoštu padažu bei su mėgstamu garnyru. Mėgaujamės!

Atsakinėjama į Komentarą

Mėsos teftelių ir daržovių troškinys
(5)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)
Garnyras prie keptų šonkauliukų
(1)
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
(11)