Paprastai pagaminamas, bet tikrai ne prastas patiekalas, tinkantis ne vien tik prie šalto alaus bokalo. Vokiečiai karką įprastai patiekia su
troškintais kopūstais, taip pat labai tinka ir virtos arba keptos bulvės.
Jeigu nenusimato nenumatytų svečių, šeimos reikmėms paprastai pakanka 1-2 karkų. Jeigu tik yra galimybė, perkant paprašykite, kad kiekvieną karką pardavėjas padalintų į 2-3 dalis. Nes retas žmogus gali vienu prisėdimu įveikti visą didelę karką.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galima atlikti keletą pakeitimų, neprarandant autentiško skonio:
- Vietoje tamsaus alaus galima naudoti pusiau tamsų alų arba net šviesų alų, tačiau tada skonis bus švelnesnis.
- Jei neturite gvazdikėlių, galite naudoti cinamoną arba kardamoną.
- Vietoje džiovintų slyvų puikiai tinka džiovintos abrikosai arba razinos.
- Petražolių šaknis galima pakeisti pastarnokais arba paprastomis petražolėmis.
- Obuolį galima pakeisti kriauše arba slyva.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausi rezultatai pasiekiami, kai karka marinuojama bent 12 valandų.
- Norint gauti traškią odelę, paskutines 30 minučių karką rekomenduojama kepti orkaitėje 200°C temperatūroje.
- Prieš virdami karką, ją galite trumpai apkepti iš visų pusių keptuvėje - taip išgausite intensyvesnį skonį.
- Patiekalo aromatingumui padidinti, į marinatą galite įdėti porą česnako skiltelių.
- Verdant svarbu, kad karka visada būtų apsemta skysčiu - jei reikia, papildykite alumi ar vandeniu.
Gintaras Aurimas Vizgirda
Atsakyti
Nijole
Viktoras Gerikass
Atsakyti
Povilas
Saulius
Ponas Edmundas
Atsakyti
Živilė
Atsakyti
rimasis
JURGITA
Atsakyti
Virgilijus
Jurgita
Edita
Danutė Sūdžienė
Atsakyti
Daiva
Atsakyti
Darius
Atsakyti
Migla
Atsakyti