Brioche bandelių mėsainiai su plėšyta kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir sūriu

2025-04-07 Autorius oSkanu.lt

Brioche bandelių mėsainiai su plėšyta kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir sūriu
Brioche bandelių mėsainiai su plėšyta kiauliena – tai tobulas amerikietiškos virtuvės šedevras su lietuvišku prieskoniu. Šis patiekalas apjungia švelnią brioche tešlos tekstūrą su sultinga, lėtai kepta kiauliena, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Plėšyta kiauliena, paruošta su Sweet liquorice padažu, suteikia mėsainiui nepakartojamą saldžiai aštrų skonį, o karamelizuoti svogūnai prideda saldumo ir gilumo. Sūrių derinys iš čederio ir mocarelos sukuria tobulą tirpstančio sūrio efektą, o šviežios daržovės suteikia gaivumo ir tekstūros kontrastą. Šį patiekalą rekomenduojama gaminti kamado tipo grilyje, kuris suteiks nepakartojamą dūmo aromatą ir skonį. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio pietums su šeima ar draugų susibūrimui lauke. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Brioche bandeles galima pakeisti pilno grūdo ar tradicinėmis mėsainių bandelėmis
  • Plėšytai kiaulienai galima naudoti kiaulienos sprandinę ar mentę
  • Jei neturite Sweet liquorice padažo, galite naudoti bet kokį BBQ padažą su šiek tiek medaus. 
  • Čederį galima pakeisti gouda ar tilžės sūriu, o mocarelą – burrata
  • Vietoje ghee sviesto galima naudoti įprastą sviestą arba alyvuogių aliejų. 
  • Smoky aioli galima pagaminti sumaišant majonezą su rūkytos paprikos milteliais, o Smoky apple padažą galima pakeisti obuolių tyrele su šlakeliu skystos dūmo aromatinės medžiagos. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Geriausių rezultatų pasieksite, jei kiaulieną kepsite lėtai ir ilgai, žemoje temperatūroje (apie 110-120°C). Taip mėsa taps itin minkšta ir lengvai plėšoma. 
  • Brioche bandeles rekomenduojama lengvai paskrudinti prieš pat patiekimą, kad jos išliktų šiltos ir traškios.
  • Karamelizuojant svogūnus, rekomenduojama juos kepti ant lėtos ugnies mažiausiai 20-30 minučių, kad atsiskleistų visas jų saldumas. 
  • Sūrį ant mėsos geriausiai dėti, kai ji dar karšta, kad jis gražiai ištirptų. 
  • Prieš patiekiant mėsainį, visus ingredientus sudėkite sluoksniais: pirma padažą, tada daržoves, mėsą, sūrį ir galiausiai karamelizuotus svogūnus – taip užtikrinsite, kad skonio derinys būtų harmoningas. 

Ingredientai

    • Brioche bandelės: 4 vnt. 
    • Kiaulienos sprandinė plėšytai kiaulienai: 1,5 kg 
    • Sweet liquorice padažas: 200 ml 
    • Čederio sūris: 200 g 
    • Mocarelos sūris: 150 g 
    • Chalapos paprikos: 50 g 
    • Marinuoti agurkėliai: 100 g 
    • Pomidorai: 2 vnt. 
    • Salota: 8 lapai 
    • Svogūnai karamelizavimui: 3 vnt. 
    • Ghee sviestas: 50 g 
    • Cukrus: 2 šaukštai 
    • Obuolių sidro actas: 2 šaukštai 
    • Balzamiko kremas: 1 šaukštas 
    • Smoky aioli padažas: 100 g 
    • Smoky apple padažas: 100 g 
    • Bulvės fri: 500 g 
    • Kopūstas coleslaw salotoms: 200 g 
    • Morkos coleslaw salotoms: 100 g 
    • Majonezas coleslaw salotoms: 50 g 
    • Grietinė coleslaw salotoms: 50 g 
    • Druska ir pipirai pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkime nuo plėšytos kiaulienos paruošimo. Kiaulienos sprandinę įtrinkite druska ir prieskoniais. Paruoškite kamado grilį netiesioginiam kepimui, palaikykite 110-120°C temperatūrą.
  2. 2. Kiaulieną dėsite ant grotelių ir kepkite apie 3-4 valandas, kol vidaus temperatūra pasieks 90°C ir mėsa lengvai plėšysis šakute.
  3. 3. Likus valandai iki kiaulienos iškepimo, būtina paruošti karamelizuotus svogūnus. Supjaustykite svogūnus plonais žiedais.
  4. 4. Keptuvėje ištirpinsite ghee sviestą, sudėkite svogūnus ir kepsite ant lėtos ugnies apie 20 minučių, kol jie suminkštės ir paruduos.
  5. 5. Tuomet įberkite cukraus ir kepkite dar 5-10 minučių, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir svogūnai taps karamelės spalvos.
  6. 6. Galiausiai įpilkite obuolių sidro acto, įdėkite balzamiko kremo, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  7. 7. Kai kiauliena bus iškepusi, išimate ją iš grilio ir leidžiate pastovėti 15 minučių.
  8. 8. Tada mėsą reikės plėšyti dviem šakutėmis, susmulkinant stambiais gabalėliais.
  9. 9. Susmulkintą kiaulieną sumaišote su Sweet liquorice padažu, kad visa mėsa būtų tolygiai padengta.
  10. 10. Supjaustykite pomidorus, chalapos paprikas ir marinuotus agurkėlius.
  11. 11. Brioche bandeles perpjaunate pusiau ir lengvai paskrudinate ant grilio.
  12. 12. Apatinę bandelės pusę patepate Smoky aioli padažu.
  13. 13. Ant jo dėkite salotos lapus, pomidoro griežinėlius, marinuotus agurkėlius ir chalapos paprikas.
  14. 14. Toliau dėsite plėšytą kiaulieną, o ant jos – čederio ir mocarelos sūrio griežinėlius.
  15. 15. Grilį įkaitinkite iki aukštesnės temperatūros (apie 180°C) ir uždėkite mėsainius su sūriu, kad sūris ištirptų.
  16. 16. Kai sūris ištirps, ant viršaus uždėsite karamelizuotus svogūnus.
  17. 17. Viršutinę bandelės pusę patepate Smoky apple padažu ir uždėsite ant mėsainio.
  18. 18. Bulvytes fri kepkite grilyje specialiame inde apie 15-20 minučių, kol jos taps auksinės ir traškios.
  19. 19. Coleslaw salotoms sumaišote supjaustytą kopūstą, morkas, majonezą ir grietinę, pagardinate druska ir pipirais.
  20. 20. Patiekite mėsainius su bulvytėmis fri ir coleslaw salotomis.
Brioche bandelių mėsainiai su plėšyta kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir sūriu
Brioche bandelių mėsainiai su plėšyta kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir sūriu
Brioche bandelių mėsainiai su plėšyta kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir sūriu
Brioche bandelių mėsainiai su plėšyta kiauliena, karamelizuotais svogūnais ir sūriu
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
(2)
Salotos su kepta kiauliena
(2)
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)
Naminiai mėsainiai su kiauliena, čederio ir parmezano sūriu
(10)
Chašlama su kiauliena
(6)