Aromatingas, sultingas ir minkštas kiaulienos sprandinės kepsnys, apkeptas su bulvėmis ir patiekiamas su gaivių daržovių salotomis, taps jūsų šeimos mėgstamiausiu sekmadieniniu patiekalu. Šis receptas sujungia tradicinės lietuviškos virtuvės bruožus su šiuolaikišku pristatymu, sukuriant harmoniją lėkštėje. Sprandinė orkaitėje iškepa ypatingai sultinga, o papildomos daržovės suteikia patiekalui sodraus skonio ir aromato. Kartu su traškiomis salotomis gausite subalansuotą ir sotų patiekalą, kuris idealiai tinka šventiniam stalui ar jaukiam šeimos susibūrimui.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite kiaulienos sprandinės, galite naudoti
kiaulienos kumpį arba
nugarinę, tačiau reikia atminti, kad kepimo laikas gali skirtis. Vietoje grietinėlės galima naudoti grietinę arba kokosų pieną tirštos konsistencijos. Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (1 skiltelė ≈ 1/8 arbatinio šaukštelio miltelių). Jei nemėgstate morkų, galite jas pakeisti pastarnokais arba salierų šaknimis. Sūrį galima rinktis pagal skonį - tinka kietasis Džiugas, Tilžės, Gouda arba bet koks kitas lengvai lydus sūris.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Prieš kepimą sprandinę rekomenduojama išmušti mėsos plaktuku, taip ji taps minkštesnė ir greičiau iškeps. Kepant svarbu naudoti gilesnę kepimo formą, kad išsiskyrusios sultys neišbėgtų ir mėsa išliktų sultinga. Idealiausia yra naudoti kepimo termometrą - kiauliena yra tinkamai iškepta, kai vidaus temperatūra pasiekia 68-70°C. Salotas rekomenduojama ruošti likus 15-20 minučių iki mėsos patiekimo, kad jos išliktų traškios.