Vienos šnicelis iš vištienos krūtinėlės

2024-11-24 Autorius Kristina Zibartė

Vienos šnicelis iš vištienos krūtinėlės
Vienos šnicelis – tai klasikinis austrų virtuvės patiekalas, tradiciškai gaminamas iš plonai išmuštos veršienos, apvoliojamos miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, o tada kepamas iki auksinės spalvos. Tačiau šis receptas siūlo vištienos krūtinėlės versiją, kuri yra lengvesnė, tačiau išlaiko tradicinį skonį ir traškumą. Patiekiamas su kreminės tekstūros bulvių koše ir šviežiomis salotomis su majonezu, šis patiekalas taps puikiu pasirinkimu tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Mėsa: Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti kalakutienos filė arba kiaulienos nugarinę.
  • Džiūvėsėliai: Jei norite dar traškesnės plutelės, naudokite japoniškus panko džiūvėsėlius.
  • Prieskoniai: Paprikos miltelius ir ciberžolę galima pakeisti džiovintais raudonėliais arba čiobreliais, suteikiant kitokį skonio atspalvį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Mėsos išmušimas: Vištienos krūtinėlę išmuškite tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių – tai padės išvengti mėsos plyšimų ir užtikrins tolygų storį.
  • Paniravimas: Po apvoliojimo džiūvėsėliuose, leiskite mėsai 10–15 minučių pastovėti šaldytuve – tai padės paniruotei geriau prilipti ir išlaikyti formą kepant.
  • Kepimas: Kepkite šnicelius vidutinėje kaitroje, kad išorė būtų traški, o vidus – sultingas. Per aukšta temperatūra gali sudeginti džiūvėsėlius, o per žema – sukelti riebalų įsigėrimą į mėsą.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 600 kcal 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 1 vnt. (apie 200 g)
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Džiūvėsėliai: 50 g
    • Paprikos milteliai: 1 a. š.
    • Ciberžolė: 0,5 a. š.
    • Aliejus kepimui: 100 ml
    • Bulvės: 300 g
    • Sviestas: 30 g
    • Pienas: 50 ml
    • Salotos: 100 g
    • Majonezas: 2 v. š. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai į dvi dalis.
  2. 2. Kiekvieną dalį uždenkite maistine plėvele ir švelniai išmuškite iki maždaug 0,5 cm storio. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
  3. 3. Paniruotės paruošimas: Giliame inde išplakite kiaušinį.
  4. 4. Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius su paprikos milteliais ir ciberžole.
  5. 5. Mėsos paniravimas: Kiekvieną vištienos gabalėlį pirmiausia apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėlių mišinyje, švelniai paspausdami, kad paniruotė gerai priliptų.
  6. 6. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų vidutinėje kaitroje.
  7. 7. Dėkite paruoštus vištienos gabalėlius ir kepkite po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol šniceliai taps auksinės spalvos ir traškūs.
  8. 8. Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  9. 9. Bulvių košės paruošimas: Bulves nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  10. 10. Nupilkite vandenį, sudėkite sviestą ir sutrinkite bulves iki vientisos masės.
  11. 11. Palaipsniui pilkite šiltą pieną, maišydami, kol gausite norimą košės konsistenciją.
  12. 12. Salotų paruošimas: Salotas nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite į mažesnius gabalėlius.
  13. 13. Sumaišykite su majonezu ir, jei norite, pagardinkite druska bei pipirais. Taip pat galite įdėti pomidorų. :)
Recepto autorius Kristina Zibartė

Atsakinėjama į Komentarą

Butter chicken receptas - Indiška sviestinė vištiena
(3)
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
(2)