Šlaunelių mėsos kepsneliai kepti orkaitėje, apvynioti šonine

2024-11-10 Autorius sveikai_su_agne

Šlaunelių mėsos kepsneliai kepti orkaitėje, apvynioti šonine
Šlaunelių mėsos kepsneliai, apvynioti šonine ir kepti orkaitėje, – tai gardus, sultingas patiekalas, kuriame puikiai susilieja minkšta vištienos šlaunelių mėsa su traškia šonine. Šis patiekalas ypatingai tinka vakarienei ar šeimos pietums, nes jį nesunku paruošti, tačiau skonis tikrai išskirtinis. Patiekalą pagardina avokadų padažas, kuris prideda kremiškumo ir švelnumo. Avokadas – puikus šaltinis sveikųjų riebalų ir antioksidantų, padedantis palaikyti sveiką odą bei širdį, tad šis patiekalas ne tik gardus, bet ir naudingas jūsų sveikatai.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Šlaunelių mėsa: Jei neturite vištienos šlaunelių, galite naudoti vištienos krūtinėlės mėsą, tačiau ji bus šiek tiek sausesnė. Norint išsaugoti sultingumą, kepant galima įdėti šiek tiek sviesto.
  • Šoninė: Šoninės vietoje galite naudoti ploną prosciutto arba kitų rūšių vytintą mėsą, kuri suteiks panašų traškumą ir skonį.
  • Avokado padažas: Jei avokadų neturite, galite padažui naudoti graikišką jogurtą su trupučiu citrinos sulčių ir česnako, suteikdami patiekalui lengvesnį, tačiau gaivų skonį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad kepsneliai būtų dar sultingesni, prieš kepimą mėsą galite pamerkti į pasūdyto vandens tirpalą (sūrymą) ir palaikyti bent 30 minučių. Tai padės išsaugoti drėgmę kepimo metu. Taip pat galite išbandyti apkepti šonine apvyniotus kepsnelius ant keptuvės ir tik tuomet užbaigti kepimą orkaitėje – tai suteiks dar daugiau traškumo.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 680 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 170 kcal

Ingredientai

    • Šlaunelių mėsa: 500 g
    • Šoninė: 100 g
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Avokadas: 1 vnt.
    • Graikiškas jogurtas: 2 valg. šaukštai
    • Citrinos sultys: 1 arb. šaukštelis
    • Česnakas: 1 skiltelė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. 2. Vištienos šlaunelių mėsą pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
  3. 3. Kiekvieną mėsos gabalėlį apvyniokite plonu šoninės griežinėliu ir darykite tai atsargiai, kad šoninė gerai priglustų prie mėsos.
  4. 4. Paruoštus mėsos kepsnelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  5. 5. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol šoninė taps traški, o mėsa – minkšta ir sultinga.
  6. 6. Tuo metu pasiruoškite avokado padažą: avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir sutrinkite minkštimą.
  7. 7. Sumaišykite su graikišku jogurtu, citrinos sultimis ir smulkintu česnaku.
  8. 8. Pagal skonį pridėkite druskos.
  9. 9. Iš orkaitės išimtus kepsnelius leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite su šviežiai paruoštu avokado padažu.
  10. 10. Santrauka: Šlaunelių mėsos kepsneliai kepti orkaitėje ir apvynioti šonine yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta paprastus, bet skanius ir sultingus patiekalus. Avokadų padažas praturtina šį patiekalą sveikaisiais riebalais ir gaivumu. Galite eksperimentuoti su ingredientais, keisdami šlaunelių mėsą vištienos krūtinėle ar šoninę prosciutto, tačiau visada mėgausitės skoniu ir traškia tekstūra.
Recepto autorius sveikai_su_agne

Atsakinėjama į Komentarą

Paprasta lazanija su moliūgu ir vištiena
(1)