Tikrai labai nesunkiai paruošiamas skanus vištienos patiekalas, kuriam net nereikės orkaitės. Vištiena gaunasi labai skani ir sultinga. Jeigu mėgstate virtus ryžius, tai patiekite su jais, šitaip patiekalas bus dar sotesnis.
Ingredientai
vištienos krūtinėlės filė be odos: 2-3 krūtinėlių (pjaustytų juostelėmis)
druska
juodieji pipirai
kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
laiškiniai svogūnai
česnakas: 3 skiltelių (sutraiškytų)
raudonos aitriosios paprikos be sėklų: 2 (smulkintų)
kiniškas ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
baziliko lapeliai: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Pradžioje vištieną pasūdome bei papipiruojame. Į lėkštę supilame kukurūzų miltus bei juose apvoliojame vištienos juosteles.
2. Tuomet įpilame aliejaus į keptuvę bei gerai įkaitiname.
3. Sudedame vištieną bei vartydami po visą keptuvę kepame maždaug 3-5 minutes, kol pagels bei iškeps. Vištieną išimame bei paliekame šiltai.
4. Tada į švarią keptuvę įpilame aliejaus.
5. Kai jis įkais, suberiame supjaustytus svogūnus, česnaką bei paprikas. Kepame porą minučių, paskui padidinkite kaitrą bei supilame ryžių vyną. Troškiname kelias minutes.
6. Vėl sudedame vištieną, įmaišome bazilikų lapelius ir, kai mėsa sušils, iškart patiekiame su puriais ryžiais. Skanumėlis!