Su šiuo receptu netikėtai užsilikusį kopūstą ir dar labai skanią vakarienę šeimai pagaminau. Taip jau nutiko, kad buvo jis šaldytuve ir draugės paklausiau gal turi minčių ką iš jo pagaminti. O ji atsiuntė šį fantastišką troškintų vištienos blauzdelių receptą su kopūstais, morkomis ir svogūnais. Dabar tikrai šitaip gaminsiu daug dažniau, nes be galo patiko. Mėginkite ir Jūs!
1. Iš pradžių vištienos blauzdeles nusiplauname, nusausiname bei įtriname druska, pipirais, kmynais, česnaku bei majonezu.
2. Paliekame pasimarinuoti (pakaks 30 minučių, bet galima ir per visą naktį).
3. Tuomet kopūstą susipjaustome smulkiai, morkas bei svogūnus - plonais griežinėliais.
4. Viską dedame į keptuvę bei kartu su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepiname iki gražaus rudumo. Nuolatos maišome, nes kopūstai mėgsta degti.
5. Kai jau įgaus reikiamą spalva, paskaniname druska, pipirais ir vištienos sultiniu.
6. Mano keptuvė yra tinkama ir į orkaitę dėti, tai aš tiesiai ant kopūstu uždėjau pomidorų padažą ir vištienos kulšeles. Jei tokios keptuvės neturite, teks viską dėti į kepimo indą.
7. Dabar užpilame vandeniu bei dedame į įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 40 minučių.
Edita
Atsakyti