Ant grotelių - grilyje kepta vištiena su teriyaki padažu

2025-04-23 Autorius oSkanu.lt

Ant grotelių - grilyje kepta vištiena su teriyaki padažu
Ant grotelių - grilyje kepta vištiena su teriyaki padažu yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie mėgsta azijietiškus skonius ir sultingą vištieną. Šis patiekalas suderinta saldžiai sūraus teriyaki padažo sodrumą su gaiviu citrinos rūgštumu, sukuriant nepriekaištingą skonių harmoniją. Tradicinis japoniškas teriyaki padažas, praturtintas sezamo aliejaus subtilumu ir česnako aštrumu, įsiskverbia į vištieną per ilgą marinavimo laiką, užtikrinant, kad kiekvienas kąsnis būtų prisotintas gilaus skonio. Grilyje kepama vištiena įgauna nepakartojamai traškią tekstūrą išorėje, išlaikydama sultingumą viduje.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų, kalakutienos krūtinėlę arba netgi kiaulieną – jie visi puikiai sugeria teriyaki marinatą ir išlieka sultingi kepant grilyje.
  • Jeigu neturite naminio teriyaki padažo, galite naudoti parduotuvėje pirktą, tačiau įsitikinkite, kad jis yra kokybiškos sudėties be dažiklių ir konservantų.
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba obuolių sidru, kuris suteiks kitokį, bet malonų rūgštumo akcentą.
  • Vietoje malto šviežio česnako tinka ir džiovintas česnakas, tačiau tuomet kiekį sumažinkite iki 1 šaukštelio.
  • Sezamo aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi, tačiau tuomet prarasite specifinį sezamų aromatą, kuris puikiai dera su teriyaki.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vištienos marinavimo laikas turėtų būti ne trumpesnis nei 8 valandos, o geriausias rezultatas pasiekiamas po 24 valandų marinate.
  • Prieš kepant vištieną ant grotelių, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – tai užtikrins tolygesnį kepimą.
  • Grilyje kepdami vištieną, stenkitės pernelyg dažnai nevartyti jos – taip išlaikysite sultingumą ir gražias kepimo žymes.
  • Jei naudojate anglių grilį, atsiminkite, kad užmarinavota vištiena su teriyaki gali greitai prikepti dėl padaže esančio cukraus, todėl kepkite atidžiai stebėdami.
  • Prieš patiekiant, leiskite vištienai "pailsėti" maždaug 5 minutes po kepimo – taip sulčių pasiskirstymas mėsoje bus tolygesnis.
  • Patiekalą galite papuošti šviežiais smulkintais žalumynais arba sezamo sėklomis dėl estetiškesnio vaizdo ir papildomo skonio.

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlės puselės (be odos, be kaulo): 4 vnt. 
    • Teriyaki padažas: 1 puodelis 
    • Citrinos sultys: 1/4 puodelio 
    • Maltas šviežias česnakas: 2 šaukšteliai 
    • Sezamo aliejus: 2 arbatiniai šaukšteliai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sudėkite vištieną, teriyaki padažą, citrinų sultis, česnaką ir sezamo aliejų į vieną uždaromą plastikinį maišelį.
  2. 2. Užsandariname maišelį ir purtome, kad visi ingredientai paliktų ant vištienos.
  3. 3. Padėkite į šaldytuvą 24 valandoms, kartas nuo karto galite apversti.
  4. 4. Įkaitinkite grilių iki aukštos temperatūros: Uždėkite groteles ir ruoškitės kepimui.
  5. 5. Išimkite vištieną ir maišelio, bet kokį likusį marinatą išmeskite lauk.
  6. 6. Kiekvieną pusę kepkite 6-8 minutes arba kol matysite, kad jau iškepė. Pabadykite su šakute, kad įsitikintumėte.
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite. :)
Ant grotelių - grilyje kepta vištiena su teriyaki padažu
Ant grotelių - grilyje kepta vištiena su teriyaki padažu