Folijoje kepta vištiena su pupelėmis ir porais pagal Oliverį

2020-03-04 Autorius oSkanu.lt

Folijoje kepta vištiena su pupelėmis ir porais pagal Oliverį
Labai gerai pamenu, kai gimtadienio proga gavau net tris J. Oliver'io receptų knygas. Tai buvo labai seniai ir juos buvo anglų kalba, nes tuo metu Lietuvoje dar nebuvo šių knygų vertimo į lietuvių kalbą. Ir man tai buvo pirmosios receptų knygos anglų kalba.

Aš, aišku, iškart pradėjau skaityti, žiūrėti, kas ir po kam, bandžiau verstis įvairiausių žuvų pavadinimus (nes žinojau tik keletą pavadinimų, tada supratau, kad mano anglų kalba nėra tokia tobula kaip galvojau) ir mėgavausi… mėgavausi… mėgavausi.

Jau daugybe metų parėjo, o aš vistiek dar jas kartas nuo karto pavartau, kai visiškai pritrūksta įkvėpimo. Ir kiekvieną kartą, susiradusi, atrodo, labai viliojantį receptą, nusikeikiu, jeigu patiekalui pagaminti reikalingi kokie nors specialūs ingredientai, kurių Lietuvoje vis dar nėra arba labai labai sunku įsigyti.

Bet dabar grįžtame prie šio recepto. Būtent pirmasis receptas iš šių knygų ir buvo - folijoje kepta vištiena su pupelėmis.

Nė karto šiuo patiekalu nenusivyliau, nors tiksliai recepto laikiausi tik pirmą kartą. Po to sekė galybė bandymų ir paįvairinimų. Ir visi pavykdavo kuo nuostabiausiai, pabandykite ir Jūs.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės filė: 400 gramų
    • porai: 1 didelio (arba 2 nedidelių)
    • konservuotos baltosios pupelės: 1 skardinės
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kmynai: žiupsnio
    • švieži raudonėlio lapeliai: 1 saujos (tinka ir džiovinti)
    • baltas vynas: 0,5 stiklinės (nėra būtina)
    • natūralus jogurtas: 200 gramų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos file nuplauname.
  2. plaunama vištienos filė
  3. 2. Po to ją nusausiname.
  4. nusausinama vištienos filė
  5. 3. Apibarstome druska, pipirais bei kmynais. Paliekame trumpam, kad prieskoniai įsigertų į vištieną.
  6. 4. Porus nuvalome (naudojama tik baltoji poro dalis) ir supjaustome griežinėliais.
  7. supjaustytas poras
  8. 5. Konservuotas pupeles nusausiname, o česnako skiltelę smulkiai supjautome.
  9. 6. Tada viską, tai yra vištieną, porus, pupeles ir česnaką sumaišome tarpusavyje. Užberiame raudonėlius.
  10. 7. Jogurtą, vyną sumaišome atskirame inde. Gautu padažu apipilame vištienos, pupelių ir porų masę. Viską gerai išmaišome.
  11. 8. Vištieną kepsime folijos vokelyje. Pirmiausia, atsikerpame nemažą lakštą folijos. Tada ją perlenkiame pusiau. Ir dar kartą pusiau. Šoninius folijos vokelio kraštus užlenkiame 4-5 kartus stipriai paspausdami. Vieną kraštas privalo likti neužspaustas (kitaip gi, nebus kaip vištieną įdėti į vokelį). Laisvuoju vokelio kraštu sudedame vistieną ir jį gerai užspaudžiame. Labai gerai užspaudžiame, tai yra ypač svarbu, nes vištienai kepant, vokelis nuo karštų garų pučiasi tarsi oro balionas, todėl būtų labai gaila, jeigu kuri nors kraštinė išsivyniotų ir sultinys išbėgtų.
  12. folijoje kepta vištiena gamybos eiga
  13. 9. Pašauname į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir tokioje temperatūroje kepame maždaug 2-3 minutes.
  14. 10. Tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame maždaug pusvalandį.
  15. 11. Iškepusią vištieną išimame iš orkaitės (primygtinai rekomenduoju naudotis virtuvine pirštine, nes folija būna labai karšta) ir patiekiame į stalą su folija. Lepinamės!
  16. patiekta į stalą vištiena folijoje
  17. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Aštri vištiena su ryžiais
(1)
Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai
(4)