Crispy Buffalo Drumsticks - Traškios vištienos kulšelės aštriame padaže

2023-07-20 Autorius Lithuanian in the USA

Crispy Buffalo Drumsticks - Traškios vištienos kulšelės aštriame padaže
Iškepti vištienos kulšeles orkaitėje, tai tikriausiai vienas ekonomiškiausių ir paprasčiausių būdų paruošti sočius pietus arba vakarienę visai šeimai. Todėl mėgstantiems orkaitėje keptas vištienos kulšeles itin rekomenduoju išmėginti šį receptą. Jei šeimoje turite nevalgančių aštraus maisto, tada jiems palikite kulšeles be padažo, nes šitaip iškeptos kulšelės ir be aštraus padažo yra itin skanios.

Aštriam (bufalo) padažui paruošti rinkitės skystą, aštrų, raudoną padažą, be jokių daržovių gabaliukų. Įprastai tokie padažai būna meksikietiški, pagaminti aitriųjų paprikų pagrindu. Amerikoje aš dažniausiai naudoju tokius padažus kaip "Cholula", "Tapatio" ar "Valentina".

P. S. Šitaip paruoštos vištienos kulšelės labai skanios patiektos kartu su mėlynojo sūrio padažu (būtinai išmėginkite!).

Ingredientai

    • vištienos kulšelės: 7
    • miltai: 8 valgomųjų šaukštų (0,5 puodelio)
    • kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • čili pipiro milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: kiek daugiau nei vieno arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio ašukštelio
    • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    Aštriam padažui:
    • skystas, raudonas, aštrus padažas: 150 mililitrų (Kajeno pipirų, Jalapeno pipirų ar panašiai)
    • sviestas: 110 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viename indelyje sumaišykite 1 arbatiniu šaukšteliu druskos su česnako milteliais ir juodaisiais pipirais.
  2. 2. Vištienos kulšeles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. 3. Kiekvieną kulšelę įtrinkite prieskonių mišiniu, sudėkite į maišelį su "zip" užspaudimu, uždarykite maišelį ir padėkite į šaldytuvą marinuotis per visą naktį.
  4. 4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  5. 5. Po to viename inde sumaišykite miltus su likusiais prieskoniais ir kukurūzų krakmolu.
  6. 6. Kiekvieną kulšelę dėkite į miltus, gerai juose apvoliokite. Nukratykite miltų perteklių.
  7. 7. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių, ištepkite jį sviestu.
  8. 8. Sudėkite kulšeles ir kepkite įkaitintoje orkaitėje pusvalandį, paskui apverskite ir kepkite dar maždaug 25-30 minučių, kol kulšelės gražiai apskrunda.
  9. 9. Aštrus padažas: Per tą laiką, kol vištiena kepa, pasiruoškite padažą. Nedideliame puode, ant silpnos kaitros ištirpinkite sviestą, supilkite aštrų padažą, vis pamaišydami kaitiname ant silpnos kaitros, kol užverda.
  10. 10. Paskui nukelkite nuo kaitros.
  11. 11. Kai tik vištienos kulšelės iškepa, padažą supilkite į didesnį dubenį, sudėkite kulšeles, išmaišykite, kad visos pasidengtų padažu ir iškart patiekite. Jeigu kulšeles patieksite vėliau, sumaišykite jas su padažu tik prieš patiekdami, kitaip išmirkusios padaže kulšelės praras traškumą.
  12. 12. Labai skanu patiekti su amerikietiškomis kopūstų salotomis arba šviežiomis daržovėmis! Skanaus!
  13. 13. Patarimas: Jeigu neturite laiko marinavimui, tada visus prieskonius sumaišome su miltais ir kukurūzų krakmolu, apvoliojame kulšeles mišinyje ir kepame.
  14. 14. Patarimas: Vietoje kulšelių galima naudoti ir sparnelius, tik juos tada reikėtų kepti šiek tiek trumpiau.
  15. 15. Rekomendacija: Daugiau vištienos kulšelių receptų rasite: Vištienos kulšelių receptai.
Vištiena kepta orkaitėje su alumi ir žolelėmis
(1)
Vištienos užtepas
(2)
Vištienos kebabas
(12)