Cezario salotos su kepta vištiena ir skrebučiais

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Cezario salotos su kepta vištiena ir skrebučiais
Cezario salotos - tai klasikinis patiekalas, kuris pirmą kartą buvo pagamintas 1924 metais Tijuanoje, Meksikoje, restorano savininko Caesar Cardini. Šiandien šios salotos yra tapusios vienu populiariausių patiekalų visame pasaulyje. Mūsų recepte naudojama kepta vištienos krūtinėlė suteikia salotoms papildomo skonio ir baltymų, o traškūs skrebučiai prideda malonaus tekstūrinio kontrasto. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniniams pietums, tiek šventinei vakarienei. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Romaine salotas galima pakeisti įvairių salotų mišiniu arba iceberg salotomis. 
  • Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutiena, krevetėmis arba kepta lašišos filė
  • Skrebučiams galima naudoti įvairių rūšių duoną - prancūzišką baltos duonos bagetę, čiabatą ar pilno grūdo duoną
  • Parmezano sūrį galima pakeisti pekorino ar grana padano sūriu. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiam rezultatui pasiekti, vištienos krūtinėlę prieš kepimą reikėtų pamarinuoti bent 30 minučių. 
  • Skrebučius rekomenduojama kepti orkaitėje paskutinę minutę, kad būtų išlaikytas jų traškumas. 
  • Padažą maišykite lėtai, kad susiformuotų vientisa emulsija. 
  • Salotų lapus suplėšykite rankomis, o ne pjaustykite peiliu, taip išvengsite lapų patamsėjimo. 

Ingredientai

    • Romaine salotos: 2 galvos.
    • Vištienos krūtinėlė: 500 g.
    • Baltoji duona: 200 g.
    • Parmezano sūris: 100 g.
    • Alyvuogių aliejus: 6 valgomieji šaukštai.
    • Citrina: 1 vienetas.
    • Worcestershire padažas: 2 arbatiniai šaukšteliai.
    • Garstyčios: 1 arbatinis šaukštelis.
    • Česnako skiltelės: 2 vienetai.
    • Ančiuvių filė: 4 vienetai.
    • Druska: pagal skonį.
    • Juodieji pipirai: pagal skonį.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsime nuo vištienos paruošimo. Krūtinėlę supjaustysime vienodo dydžio gabalėliais, pabarstysime druska ir pipirais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinsime 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir apkepsime vištienos gabalėlius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  3. 3. Duoną supjaustome kubeliais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi. Sudėsime ant kepimo skardos ir kepsime 180°C temperatūroje 8-10 minučių, kol taps traški.
  4. 4. Paruošime Cezario padažą: sutrinsime česnako skilteles su ančiuvių file, įdėsime garstyčias, įspauskime citrinos sultis, supilsime Worcestershire padažą ir likusį alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišysime iki vientisos masės.
  5. 5. Romaine salotų lapus nuplausime, nusausinsime ir suplėšysime vidutinio dydžio gabalėliais.
  6. 6. Dideliame dubenyje sumaišysime salotas su paruoštu padažu, įdėsime keptą vištieną ir skrebučius.
  7. 7. Ant viršaus užtarkuosime parmezano sūrį.
  8. 8. Patiekalą papuošime šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Cezario salotos su kepta vištiena ir skrebučiais
Salotos su avietėmis ir feta
(1)
"Suši" salotos su raudona žuvimi
(3)
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)