Cezario salotos - tai klasikinis patiekalas, kuris pirmą kartą buvo pagamintas 1924 metais Tijuanoje, Meksikoje, restorano savininko Caesar Cardini. Šiandien šios salotos yra tapusios vienu populiariausių patiekalų visame pasaulyje. Mūsų recepte naudojama kepta vištienos krūtinėlė suteikia salotoms papildomo skonio ir baltymų, o traškūs skrebučiai prideda malonaus tekstūrinio kontrasto. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniniams pietums, tiek šventinei vakarienei.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Romaine salotas galima pakeisti įvairių salotų mišiniu arba iceberg salotomis.
- Vištienos krūtinėlę galima pakeisti kalakutiena, krevetėmis arba kepta lašišos filė.
- Skrebučiams galima naudoti įvairių rūšių duoną - prancūzišką baltos duonos bagetę, čiabatą ar pilno grūdo duoną.
- Parmezano sūrį galima pakeisti pekorino ar grana padano sūriu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui pasiekti, vištienos krūtinėlę prieš kepimą reikėtų pamarinuoti bent 30 minučių.
- Skrebučius rekomenduojama kepti orkaitėje paskutinę minutę, kad būtų išlaikytas jų traškumas.
- Padažą maišykite lėtai, kad susiformuotų vientisa emulsija.
- Salotų lapus suplėšykite rankomis, o ne pjaustykite peiliu, taip išvengsite lapų patamsėjimo.