Be lukšto virtas kiaušinis su kuskuso salotomis ir avinžirniais

2021-04-06 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Be lukšto virtas kiaušinis su kuskuso salotomis ir avinžirniais
Kai tik yra galimybė, visada stengiuosi į savo lėkštes "pasikviest" žalią spalvą. Man visada labai gražiai ir apetitiškai atrodo. Šį kartą prie žalios spalvos atkeliavo ir kuskuso salotos su virtais kiaušiniais be lukšto. Sveikas, skanus ir sotus pasirinkimas. Išmėginkite, tai tikrai labai pasiteisinęs derinys.

Ingredientai

    • kuskusas: 1 saujelės
    • avinžirniai: 50 gramų (konservuoti arba virti)
    • špinatų lapeliai: pagal skonį
    • mėgstami daigai (naudoju saulėgrąžų bei brokolių)
    • kiaušiniai: 1 (+ žiupsnelio grūstų čili paprikų, druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio supjaustytų šviežių krapų ir šlakelio aliejaus)
    • alyvuogių aliejus
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • mišinys salotoms: žiupsnelio (naudoju "Arimex")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kuskusą užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir paliekame, kol išbrinksta.
  2. 2. Imame nedidelį puodelį ir išklojame jį maistine plėvele.
  3. 3. Įpilame šlakelį aliejaus, įberiame žiupsnelį čili paprikos, įmušame kiaušinį, pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir šviežiais krapais.
  4. 4. Maistinę plėvelę suimame už kraštų ir surišame siūlu.
  5. 5. Paruoštą kiaušinį dedame į verdantį vandenį ir ant vidutinės kaitros verdame 6 minutes.
  6. 6. Po to į kuskusą sudedame avinžirnius, įpilame alyvuogių aliejaus, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
  7. 7. Į lėkštės vidurį sudedame pasiruoštą kuskusą, išdėliojame špinatų lapelius, saulėgrąžų ir brokolių daigelius, ant viršaus uždedame virtą kiaušinį bei apibarstome sėklomis. Skanaujame!
Marinuoti kiaušiniai
(5)