Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi - lydeka ir majonezu

2025-03-15 Autorius oSkanu.lt

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi - lydeka ir majonezu
Jau visai netoli didžiausia pavasario šventė - Velykos. Šių švenčių stalo pagrindinis akcentas, kaip tikriausiai jau visi žinote, ir, apskritai, pats šventės simbolis yra kiaušinis. Tenka pripažinti, kad pati niekados nebuvau įdarytų kiaušinių didžiausia gerbėja. Bet pamėginusi juos pagaminti su rūkyta žuvimi - renkuosi lydeką (vyro prašymu), net pati nustebau, koks geras derinys tai yra. Tai gali būti ne tik Velykų užkandis, bet ir nuostabūs pusryčiai ar net vakarienė. Tikrai labai skanu ir sotu. Tikiu, kad patiks ir Jums.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Įdarytiems kiaušiniams ruošti galite naudoti ne tik rūkytą lydeką, bet ir kitas rūkytas žuvis – puikiai tiks ir rūkyta skumbrė, lašiša ar net silkė. Jei nemėgstate rūkytos žuvies, galite išbandyti variantą su konservuotu tunu ar lašiša. 
  • Vietoje įprasto majonezo galima naudoti graikiško jogurto ir majonezo mišinį (santykiu 1:1), tai suteiks lengvumo ir šviežumo. 
  • Mėlynuosius svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba svogūnų laiškais, kurie suteiks švelnesnį skonį. 
  • Kaip minėta originaliame recepte, puikiai tiktų įdėti smulkiai supjaustytų marinuotų agurkėlių, kurie suteiks traškumo ir rūgštelės. 
  • Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami smulkintų kaparėlių, raudonųjų paprikų ar net avokado. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausių rezultatų pasieksite, jei kiaušinius virsite labai atidžiai – vandenį užvirinkite, tuomet sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite kiaušinius lygiai 9 minutes. Po to iškart panardinkite į lediniame vandenyje, tai padės lengvai nulupti kiaušinius. 
  • Kad įdaras būtų dar skanesnis, lydekos mėsą sumaišykite su trupučiu citrinos sulčių ir leiskite pastovėti 10 minučių – taip žuvis įgaus dar daugiau aromato ir šviežumo. 
  • Kiaušiniai, kuriuos ruošiate įdarymui, neturėtų būti visiškai švieži – 5-7 dienų kiaušinius bus lengviau nulupti nei visiškai šviežius. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 6 vienetai 
    • Karšto rūkymo lydeka: 200 g 
    • Mėlynieji svogūnai: 1 vidutinio dydžio 
    • Mėgstamas majonezas: 3-4 šaukštai 
    • Saldi džiovinta paprika: 1/2 šaukštelio 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Krapai: 2 šaukštai smulkintų 
    • Agurkai: 1-2 vienetai (serviravimui ir užkandai) 
    • Salotų lapai: saujelė (serviravimui ir užkandai) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išvirkite. Gražiai nulupkite.
  2. 2. Perpjaukite pusiau bei leiskite atvėsti.
  3. 3. Tuo tarpu ruoškite įdarą: iš rūkytos lydekos išimkite kaulus bei susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Iš pravėsusių kiaušinių atsargiai išimkite trynius bei susmulkinkite.
  4. 4. Dėkite žuvį, svogūną bei trynius į dubenėlį, paskaninkite prieskoniais ir sumaišykite su šiek tiek majonezo.
  5. 5. Arbatinio šaukštelio pagalba įdaru užpildykite trynio vietą su kaupu.
  6. 6. Dėliokite į lėkštę su šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi - lydeka ir majonezu
Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi - lydeka ir majonezu