Jau visai netoli didžiausia pavasario šventė - Velykos. Šių švenčių stalo pagrindinis akcentas, kaip tikriausiai jau visi žinote, ir, apskritai, pats šventės simbolis yra kiaušinis. Tenka pripažinti, kad pati niekados nebuvau įdarytų kiaušinių didžiausia gerbėja. Bet pamėginusi juos pagaminti su rūkyta žuvimi - renkuosi lydeką (vyro prašymu), net pati nustebau, koks geras derinys tai yra. Tai gali būti ne tik Velykų užkandis, bet ir nuostabūs pusryčiai ar net vakarienė. Tikrai labai skanu ir sotu. Tikiu, kad patiks ir Jums.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Įdarytiems kiaušiniams ruošti galite naudoti ne tik rūkytą lydeką, bet ir kitas rūkytas žuvis – puikiai tiks ir rūkyta skumbrė, lašiša ar net silkė. Jei nemėgstate rūkytos žuvies, galite išbandyti variantą su konservuotu tunu ar lašiša.
- Vietoje įprasto majonezo galima naudoti graikiško jogurto ir majonezo mišinį (santykiu 1:1), tai suteiks lengvumo ir šviežumo.
- Mėlynuosius svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais arba svogūnų laiškais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Kaip minėta originaliame recepte, puikiai tiktų įdėti smulkiai supjaustytų marinuotų agurkėlių, kurie suteiks traškumo ir rūgštelės.
- Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami smulkintų kaparėlių, raudonųjų paprikų ar net avokado.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausių rezultatų pasieksite, jei kiaušinius virsite labai atidžiai – vandenį užvirinkite, tuomet sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite kiaušinius lygiai 9 minutes. Po to iškart panardinkite į lediniame vandenyje, tai padės lengvai nulupti kiaušinius.
- Kad įdaras būtų dar skanesnis, lydekos mėsą sumaišykite su trupučiu citrinos sulčių ir leiskite pastovėti 10 minučių – taip žuvis įgaus dar daugiau aromato ir šviežumo.
- Kiaušiniai, kuriuos ruošiate įdarymui, neturėtų būti visiškai švieži – 5-7 dienų kiaušinius bus lengviau nulupti nei visiškai šviežius.