Greitai pagaminama kiaušinių ir sūrio užtepėlė pusryčiams ar užkandžiams

Autorius apie receptą

Kiaušinių ir sūrio užtepėlė – tai vienas iš tų receptų, kuris ne tik taupo laiką, bet ir džiugina skonio pojūčiais. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek kaip greitas užkandis darbo pertraukėlei ar netikėtai užsukusiems svečiams. Užtepėlės pagrindą sudarantys kiaušiniai ir sūris – sotūs, baltymų kupini produktai, todėl ši užtepėlė puikiai pasotina ir suteikia energijos visai dienai. Skirtingai nei daugelis greitų receptų, ši užtepėlė pasižymi švelniu, kremišku skoniu, o lengvas česnako aromatas ir gaivūs krapai suteikia jai išraiškingumo.

Be to, šį patiekalą galima ruošti iš anksto – laikoma šaldytuve, užtepėlė išlieka šviežia 2–3 dienas. Tokia galimybė ypač pravarti, kai norisi turėti ką greitai užsitepti ant paskrudintos duonos ar batono, kai skubate arba tiesiog neturite laiko sudėtingiems patiekalams gaminti. Šis receptas dažnai pasirenkamas šeimų pusryčiams arba savaitgalio iškyloms, nes jam pagaminti nereikia jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas visuomet puikus.
Reklama


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje „Gouda“ sūrio galima naudoti fermentinį sūrį, „Edam“, „Maasdam“, „Džiugas“ ar net lydytą sūrį tepamu pavidalu, jeigu norite švelnesnės konsistencijos ir skonio užuominų.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba natūraliu nesaldintu jogurtu – taip užtepėlė bus lengvesnė ir mažiau kaloringa.
  • Česnako vietoje galima naudoti česnakinį aliejų arba labai smulkiai supjaustytus laiškinius česnakus, jeigu norite švelnesnio aromato.
  • Batoną galima pakeisti pilno grūdo duona ar trapučiais.
  • Krapus galima keisti petražolėmis, svogūnų laiškais ar šviežiais baziliko lapeliais – priklausomai nuo skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Norėdami, kad kiaušiniai būtų tobulai kietai virti, virkite juos 9–10 minučių nuo užvirimo momento ir tuomet greitai perpilkite šaltu vandeniu.
  • Sūrį ir kiaušinius rekomenduojama tarkuoti labai smulkia tarka – taip užtepėlė bus vientisesnės tekstūros.
  • Jei norite intensyvesnio skonio, į užtepėlę galima įmaišyti šlakelį citrinos sulčių arba trupučio garstyčių.
  • Užtepėlę galite pasiruošti iš vakaro – per naktį šaldytuve skoniai dar labiau susigeria ir subręsta.
  • Jei ruošiate didesniam svečių kiekiui, ingredientus galite padvigubinti – proporcijos išliks tokios pačios.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3 (kietai virti)
    • "Gouda" sūris: 50 gramų (arba kitas mėgstamas sūris)
    • majonezas: 2 arbatinių šaukštelių
    • česnakas: 1 mažos skiltelės
    • druska
    • baltieji pipirai
    • batonas: 4 riekių
    • švieži, susmulkinti krapai: 1 nedidelės saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius kietai išvirkite.
  2. 2. Kiaušinius nulupkite.
  3. 3. Kiaušinius sutarkuokite smulkiai tarka.
  4. 4. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  5. 5. Kiaušinius ir sūrį sudėkite į vieną dubenėlį.
  6. 6. Česnaką nulupkite.
  7. 7. Sutrinkite česnaką česnako grūstuvu.
  8. 8. Sumaišykite česnaką su kiaušiniu ir sūriu.
  9. 9. Mišinį sumaišykite su mėgstamu majonezu, pagardinkite šiek tiek druska bei baltaisiais pipirais.
  10. 10. Batono riekes paskrudiname skrudintuvėje.
  11. 11. Kai jau atvėsta - užtepkite kiaušinių ir sūrio užtepėle, apibarstykite krapais ir patiekite. Skanaukite!

Atsiliepimai

Skrudintos moliūgų sėklos
(4)
Grybų užkandėlė
(2)
Krabų lazdelės purioje tešloje
(1)