Gaivi česnakinė krabų lazdelių užtepėlė su kreminiu sūriu

2024-12-05 Autorius justina.paliusyte

Gaivi česnakinė krabų lazdelių užtepėlė su kreminiu sūriu
Gaivi česnakinė krabų lazdelių užtepėlė – gaivus, lengvas ir itin kremiškas užkandis, kuris tampa tikru šventinio stalo akcentu. Traškūs agurkų kubeliai suteikia gaivumo, o švelnios krabų lazdelės prideda subtilaus skonio. Smulkiai kapoti krapai ne tik papildo skonį, bet ir prideda šviežumo. Kremiškas užtepėlės pagrindas iš majonezo ir kreminio sūrio išsiskiria švelnia tekstūra, kurią subtiliai pagyvina česnako aromatas. Puikiai tinka tiek tepti ant traškios bagetės riekelių, skrudintų duonelių, krekerių ar net naudoti kaip daržovių padažą. Ši užtepėlė patiks tiek šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui.

Redaktorės Vaidos komentaras - lengvai paruošiamas labai gaivus užkandis. Papildykite smulkintais raudonaisiais svogūnais, o vietoj šviežio agurko galite naudoti marinuotą agurką, užtepėlė bus kiek rūgštesnio skonio. 

Ingredientai

    • Agurkai: 0,5 vnt. (ilgavaisio)
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Kreminis sūris: 100 g 
    • Krabų lazdelės: 7-8 vnt.
    • Krapai: saujelė (šviežių)
    • Juoda duona su saulėgrąžomis: kelios riekelės
    • Majonezas: 1.5 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Agurko žievę nulupti ir jį smulkiai supjaustyti kubeliais.
  2. 2. Krabų lazdeles supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais kaip agurkai.
  3. 3. Krapus smulkiai sukapoti.
  4. 4. Viską sudėti į dubenį.
  5. 5. Įdėti majonezo ir kreminio sūrio.
  6. 6. Įspasuti česnako skiltelę, berti druskos ir pipirų.
  7. 7. Viską gerai išmaišyti ir paruoštą užtepėlę dėti ant duonos riekelių.
Receptų autorė justina.paliusyte
Pica su ananasais ir krevetėmis
(2)
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)