Sluoksniuotos tešlos kąsneliai su lašišos įdaru

2024-12-01 Autorius braske_ir_pipirai

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai su lašišos įdaru
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai su lašišos įdaru – subtilus, gardus ir vizualiai patrauklus užkandis, tinkantis įvairioms progoms. Traškios, auksaspalvės sluoksniuotos tešlos apskritimai suteikia šiam užkandžiui lengvumo ir žaismingumo, o įdaras iš švelnaus kreminio sūrio, rūkytos lašišos ir gaivaus žalumynų derinio – turtingą skonį. Citrinos sultys prideda malonaus rūgštumo, kuris puikiai dera su riebesniu sūriu ir lašiša, o sezamų sėklos viršuje suteikia malonų riešutinį poskonį ir papildomą tekstūrą.

Šie pyragėliai ne tik skanūs, bet ir itin universalūs – juos galima pateikti su skirtingais įdarais, juos paruošiant su įvairiomis daržovėmis, kumpiu, skirtingais sūriais. Pyragėliai gali būti ir saldūs, jų įdarui naudojant skirtingus vaisius ar mėgstamą džemą. 

Ingredientai

    • Šaldytos sluoksniuotos bemielės tešla: 6 lakštai
    • Kreminis sūris: 150 g
    • Rūkyta lašiša: 200 g
    • Krapai: kelios šakelės
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Citrinos sultys: 2 valg. š.
    • Aliejus: šlakelis
    • Kiaušinio trynys: 1 vnt.
    • Sezamų sėklos: papuošimui (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlą atšildyti kambario temperatūroje ant miltais pabarstyto stalviršio.
  2. 2. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
  3. 3. Imti vieną tešlos lakštą, jį aptepti alyvuogių aliejumi ir uždengti kitu tešlos lakštu.
  4. 4. Išpjauti norimo dydžio apskritimus.
  5. 5. Apskritimus išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir aptepti paplaktu kiaušinio tryniu.
  6. tešlos skrituliukai
  7. 6. Dėti į orkaitę ir kepti apie 15 min, kol gražiai apskrus. Kepant viršutinis sluoksnis gali ir nukristi, bet nieko tokio.
  8. 7. Kol tešla kepa, susmulkinti lašišą su žalumynais ir sumaišyti juos su sūriu.
  9. įdaras
  10. 8. Berti druskos, pipirų bei įpilti citrinos sulčių. Gerai išmaišyti.
  11. 9. Tešlos apakritimams leisti pravėsti, tuomet tepti ant vieno lašišos užtepėlę ir uždenkite viršūnėle su sezamais.
Recepto autorius braske_ir_pipirai

Atsakinėjama į Komentarą

Bulvių apkepas su lašiša, špinatais ir grietinėle
(3)
Philadelphia sushi - suši su lašiša | Receptas
(4)
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)
Marinuota lašiša su "Aperoliu"
(1)
Salmon gravlax receptas - skandinaviškai marinuota-sūdyta lašiša
(2)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)