Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi
Sūdyta lašiša – tai ne tik gurmaniškas delikatesas, bet ir tradicinis patiekalas, vertinamas dėl savo subtilaus skonio ir universalumo. Šis receptas, kuriame naudojami vos keli ingredientai – lašiša, druska ir cukrus, – leidžia namuose lengvai paruošti aukštos kokybės sūdytą žuvį. Svarbiausia yra pasirinkti šviežią lašišos filė ir tinkamai ją paruošti, kad galėtumėte mėgautis skaniu ir sveiku užkandžiu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lašišos filė: galite naudoti ir kitų riebesnių žuvų filė, pavyzdžiui, upėtakio ar skumbrės.
  • Druska: vietoje įprastos druskos galima naudoti jūros druską arba Himalajų druską, kurios suteiks subtilių skonio niuansų.
  • Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi, taip suteikiant žuviai švelnesnį saldumą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš sūdant lašišą, rekomenduojama pašalinti odą ir kaulus, kad būtų lengviau pjaustyti ir vartoti.
  • Sūdymo metu lašišą galima papildomai pagardinti šviežiais arba džiovintais krapais, citrinos žievele ar kitais mėgstamais prieskoniais, siekiant išgauti įdomesnį skonį.
  • Laikant sūdytą lašišą šaldytuve, svarbu reguliariai nupilti susidariusias sultis ir apversti žuvį, kad sūdymas vyktų tolygiai.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1 200 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje (125 g): apie 300 kcal 

Ingredientai

    • lašišos filė: 500 gramų
    • druska: 50 gramų
    • cukrus: 40 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite lašišą: nuvalykite filė, pašalinkite odą ir kaulus, tuomet perpjaukite į dvi lygias dalis.
  2. 2. Paruoškite sūdymo mišinį: sumaišykite druską su cukrumi.
  3. 3. Įtrinkite lašišą: gautu mišiniu gausiai apibarstykite lašišos filė (išskyrus odos pusę) ir lengvai įtrinkite.
  4. 4. Sluoksniuokite filė: vieną lašišos gabalėlį dėkite į indą, ant viršaus uždėkite antrąjį gabalėlį oda į viršų.
  5. 5. Prispauskite ir laikykite: uždenkite ir prispauskite, palikite šaldytuve nuo 3 valandų iki 24 valandų, priklausomai nuo norimo sūrumo lygio.
  6. 6. Patiekite: išimkite lašišą iš sūdymo mišinio, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi
Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi

Irena

Labai skani gavosi. Ačiū. :)
Atsakyti
Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi
Teriyaki lašišos dubenėlis
(1)
Lašiša su traškia plutele, bulvėmis ir salotomis
(1)