Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi

2024-12-03 Autorius Karolina Puodžiūtė

Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi
Sūdyta lašiša – tai ne tik gurmaniškas delikatesas, bet ir tradicinis patiekalas, vertinamas dėl savo subtilaus skonio ir universalumo. Šis receptas, kuriame naudojami vos keli ingredientai – lašiša, druska ir cukrus, – leidžia namuose lengvai paruošti aukštos kokybės sūdytą žuvį. Svarbiausia yra pasirinkti šviežią lašišos filė ir tinkamai ją paruošti, kad galėtumėte mėgautis skaniu ir sveiku užkandžiu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Lašišos filė: galite naudoti ir kitų riebesnių žuvų filė, pavyzdžiui, upėtakio ar skumbrės.
  • Druska: vietoj įprastos druskos galima naudoti jūros druską arba Himalajų druską, kurios suteiks subtilių skonio niuansų.
  • Cukrus: baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba medumi, taip suteikiant žuviai švelnesnį saldumą.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš sūdant lašišą, rekomenduojama pašalinti odą ir kaulus, kad būtų lengviau pjaustyti ir vartoti.
  • Sūdymo metu lašišą galima papildomai pagardinti šviežiais arba džiovintais krapais, citrinos žievele ar kitais mėgstamais prieskoniais, siekiant išgauti įdomesnį skonį.
  • Laikant sūdytą lašišą šaldytuve, svarbu reguliariai nupilti susidariusias sultis ir apversti žuvį, kad sūdymas vyktų tolygiai.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1 200 kcal 
  • Kalorijos vienoje porcijoje (125 g): apie 300 kcal 

Ingredientai

    • lašišos filė: 500 gramų
    • druska: 50 gramų
    • cukrus: 40 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite lašišą: nuvalykite filė, pašalinkite odą ir kaulus, tuomet perpjaukite į dvi lygias dalis.
  2. 2. Paruoškite sūdymo mišinį: sumaišykite druską su cukrumi.
  3. 3. Įtrinkite lašišą: gautu mišiniu gausiai apibarstykite lašišos filė (išskyrus odos pusę) ir lengvai įtrinkite.
  4. 4. Sluoksniuokite filė: vieną lašišos gabalėlį dėkite į indą, ant viršaus uždėkite antrąjį gabalėlį oda į viršų.
  5. 5. Prispauskite ir laikykite: uždenkite ir prispauskite, palikite šaldytuve nuo 3 valandų iki 24 valandų, priklausomai nuo norimo sūrumo lygio.
  6. 6. Patiekite: išimkite lašišą iš sūdymo mišinio, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
  7. 7. Santrauka: Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi – tai paprastas ir greitas būdas paruošti gardų užkandį, kuris puikiai tiks tiek kasdieniams pusryčiams, tiek šventiniam stalui. Svarbiausia yra pasirinkti kokybišką žuvį ir laikytis sūdymo proceso, kad galėtumėte mėgautis švelniu ir aromatingu lašišos skoniu.

Mingailė

Labai mėgstu šį paprastą lašišą. Kad išgauti kuo įvairesnių skonių, stengiuosi pirkti skirtingą druską. Šitaip gaunasi įvairiau. Ypač skanu būna su kokybiška druska, kuri kiek brangiau kainuoja.
Atsakyti
Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi

Irena

Labai skani gavosi. Ačiū. :)
Atsakyti
Sūdyta lašiša su druska ir cukrumi
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)
Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša
(1)
Bambukų lapuose grilinta lašiša
(1)
Rūkytos lašišos ir Goudos sūrio kišas
(2)