Kai pirmą kartą paragavau šio užkandžio, jis man buvo pristatytas rusišku pavadinimu "
Изреэльская штучка" - izraelietiškas daikčiukas. Jo skonis tikrai nepakartojamas, nuo šventinio stalo šis užkandis buvo "nušluotas" greičiau, nei bet koks kitas užkandis. Jeigu gaminimą naudosite
veganezą (t.y. majonezas be kiaušinio) arba tahini pastą, tai patiekalas tiks ir Kūčių stalui. Minkštas ožkų pieno sūris irgi labai gerai tinka pakeisti majonezui recepte.
Aš pati išmėginau 3 variantus šios užkandėlės, man asmeniškai skaniausia - su majonezu arba veganezu; antroje vietoje - su ožkos sūriu; su tahini - tikrų tikriausias Izraelietiškas variantas, bet nustelbiamas grybų švelnus aromatas - man pačiai mažiausiai patiko.
Tie kas mėgsta aštresnį skonį, tai smulkintą česnaką dedame į užkandėlę gaminimo pabaigoje, įmaišome į jau iškeptus vėstančius gybus. Švelnesnis skonis yra gaunamas, jeigu dėsite česnaką į keptuvę dar grybams kepant.
Pagaminimui reiktų turėti nesvylančią keptuvę bei rankinę kapoklę arba mėsmalę.