Pikantiška varškės užtepėlė su krapais, grietinėle ir raugintais agurkais

2022-06-03 Autorius Audronė - Gamink su Audrone

Pikantiška varškės užtepėlė su krapais, grietinėle ir raugintais agurkais
Tikriausiai jokia naujiena, kad mano virtuvėje labai dominuoja pačios įvairiausios varškės užtepėlės. Gaminu ją pikantiško skonio, nes itin mėgstu užsitepti ant skrebučio arba trapučio, o dar pagardinti lašiša arba avokadu, išvis TOBULA. Tačiau šį kartą išmėginau visai kitokį, neįprastą receptą, su krapais, grietinėle ir raugintais agurkais.
 
Tokia užtepėlė idealiai tinka kaip įdaras lietiniams, arba prie blynelių, susukti į lavašą arba tortiliją, žodžiu daugybe panaudojimo variantų, tik norėk gaminti ir improvizuoti. 😉

Tikiuosi, kad skanios, pikantiškos užtepėlės receptas jums ne tik pravers, bet ir labai patiks. Pamėginkite pasigaminti, o aš komentarų skiltyje labai lauksiu Jūsų atsiliepimų.😉

Ingredientai

    • varškė: 300 gramų (naudoju 9% riebumo)
    • grietinėlė: ~100 gramų (naudoju 10% riebumo)
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • rauginti agurkėliai: pagal skonį
    • krapai
    • persiladas: pagal skonį
    • česnakas: pagal skonį (gali būti granulės arba šviežiai išspaustas)
    • druska: pagal skonį
    • želatina: 1 arbatinio šaukštelio (+3 valgomųjų šaukštų vandens brinkinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į varškę sudedame grietinę ir grietinėlę, taip pat smulkiai supjaustytus krapus, burokine trintuve sutarkuotus (galima ir supjaustyti, tik reikia labai smulkiai) raugintus agurkėlius.
  2. 2. Tada viską išmaišome ir blenderio pagalba sutriname (konsistenciją reguliuojame pagal savo norus).
  3. 3. Vandenyje išbrinkintą želatiną (brinkiname maždaug 10 minučių), pakaitiname iki granulytės visiškai ištirps ir atvėsintą supilame į varškės masę. Išmaišome.
  4. 4. Štai ir viskas. Mūsų varškės užtepėlė yra paruošta. Jeigu niekur neskubate, dar galima sudėti į indelį ir padėti trumpam į šaldytuvą, kad skoniai tarpusavyje labiau "susidraugautų". Skanaus!
  5. kaip pasigaminti varškės užtepėlę
  6. 5. Pastebėjimas: Želatinos galima ir visai nedėti, bet aš šiek tiek dėjau, nes man asmeniškai tokia užtepėlės tekstūra labiau patinka.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau užtepėlių receptų rasite: Užtepėlės.

česlovas jankus

Gal nebūtinas🤔
Atsakyti

dziedukas

Pažiūrėjau, kas tas persiladas. Pasirodo -sausas "prancūziškas" mišinys iš česnakų ir petražolių... Tai gal geriau imti šviežias petražoles, jas susmulkinti, įspausti kelias česnako skilteles? Tikrai skonis ir aromatas bus geresni, o dar - be jokios chemijos, kurios gamintojai prideda į sausus mišinius.
Atsakyti
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)
Karštai rūkytos kiaulės ausys
(2)