Nachos su mėsos padažu ir česnakiniu padažu, pagal ant medinės lentelės

Autorius apie receptą

„Nachos su mėsos padažu ir česnakiniu padažu“ – tai vienas tų patiekalų, kuris ne tik žavi savo išraiškingu skoniu, bet ir įtraukia visą kompaniją į dalijimosi malonumą. Šio užkandžio šaknys glūdi Meksikos virtuvėje, tačiau šiuolaikiniuose receptuose, ypač tokiuose kaip šis, pastebima amerikietiško komforto maisto įtaka. Mėsos, sūrio ir aitriųjų pagardų derinys sukuria sodrų, aitrų ir tuo pačiu švelnų skonio balansą. Česnakinis padažas, suteikiantis gaivos, idealiai papildo šį kalorijų kupiną patiekalą. Nors tai nėra dietinis pasirinkimas, tokio tipo maistas dažnai tampa neatsiejama savaitgalio vakarų ar sporto transliacijų stebėjimo dalimi. 

Šis receptas tinka tiek greitam šeimos vakarui, tiek ir vakarėliui su draugais – tereikia viską paruošti, sudėlioti į kepimo formą, pašauti į orkaitę ir netrukus visi mėgausitės puikiai iškeptais nachos su sultingu mėsos padažu bei švelniai aitriais priedais. Jei ieškote gero „comfort food“ varianto, šis receptas – kaip tik jums.  
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Nacho traškučius galima keisti tortilijų juostelėmis ar kukurūzinėmis čipsų alternatyvomis be glitimo.
  • Čederio sūrį galima keisti mocarelos, „Mexican blend“ ar net fermentiniu sūriu.
  • Avokadą galima pakeisti guakamolės padažu arba trintu avokado ir graikiško jogurto mišiniu.
  • Pomidorus galima pakeisti vyšniniais pomidoriukais arba salsa padažu.
  • Konservuotus jalapenus galima keisti šviežiais jalapeno griežinėliais arba marinuotomis aitriosiomis paprikomis.
  • Taco prieskonius galima ruošti namuose iš čili, kumino, paprikos, česnako miltelių ir druskos.
  • Taco padažą galima keisti aštriu pomidorų padažu arba salsos pagrindu pagamintu pagardu.
  • Graikišką jogurtą galima keisti grietine ar net veganiška alternatyva iš sojos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Traškučius geriausia dėti vienu sluoksniu, kad visi gautų pakankamai priedų.
  • Mėsos padažą galima paruošti iš anksto – skonis net pagerėja pastovėjus.
  • Avokadą trinkite paskutinę akimirką, kad nepatamsėtų.
  • Jeigu mėgstate aštriau – padidinkite čili kiekį arba naudokite Habanero padažą.
  • Kepkite orkaitėje ne per ilgai – svarbiausia, kad sūris išsilydytų, bet nesudegtų.

Ingredientai

    Nachos pagrindui: 
    • Nachos traškučiai: 1 pakuotė (~150–200 g).
    • Čederio sūris: 150 g.
    • Avokadas: 1 vnt.
    • Pomidoras: 1 vnt.
    • Konservuoti jalapenai: pagal skonį.
    • Čili pipiras: 1 vnt.
    • Šviežia kalendra: saujelė.
    • Aitriųjų paprikų padažas: pagal skonį.
    • Laimas: 1 vnt.
    • Sūrio skonio mirkomas padažas: pagal poreikį (nebūtinas).
    Mėsos padažui:
    • Aliejus kepimui: 1 v.š.
    • Malta jautiena: 200 g.
    • Česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Konservuoti kukurūzai: 3 v.š.
    • Konservuotos pupelės: 3 v.š.
    • Taco prieskonių mišinys: 3 v.š.
    • Taco padažas (švelnus arba aštrus): 3 v.š.
    Česnakiniam padažui:
    • Grietinė arba graikiškas jogurtas: 4 v.š.
    • Laimo sultys: 1 v.š.
    • Trinta česnako skiltelė: 1 vnt.
    • Druska, pipirai: pagal skonį.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos padažo ruošimas: Pirmiausia įkaitintas aliejus buvo pilamas į keptuvę. Įdėta malto jautienos, kuri buvo kepinama maišant, kol apskrudo.
  2. 2. Tuomet buvo įtarkuota česnako skiltelė, pridėta kukurūzų, pupelių ir Taco prieskonių. Visa masė buvo dar kelias minutes kepinta, kol susimaišė visi aromatai. Galiausiai įdėtas Taco padažas ir viskas kruopščiai išmaišyta.
  3. 3. Česnakinio padažo paruošimas: Mažame dubenėlyje buvo sumaišyta grietinė (arba graikiškas jogurtas) su laimo sultimis, įspaustu česnaku, druska bei pipirais.
  4. 4. Padažas buvo padėtas į šaldytuvą, kad šiek tiek pastovėtų ir skoniai susijungtų.
  5. 5. Avokado paruošimas: Avokadas buvo perpjautas, išimta minkštimas ir sutrintas šakute kartu su laimo sultimis, druska ir trupučiu pipirų.
  6. 6. Priedų paruošimas: Sūris buvo sutarkuotas. Pomidoras ir čili pipiras supjaustyti mažais kubeliais. Kalendra susmulkinta.
  7. 7. Jalapenai nukošti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
  8. 8. Nachos sluoksniavimas: Į kepimo formą buvo paskleisti nacho traškučiai. Ant jų buvo tolygiai paskirstytas mėsos padažas. Viršuje apibarstytas tarkuotas čederio sūris.
  9. 9. Kepimo forma dėjosi į įkaitintą 150 °C orkaitę ir kepta apie 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydė.
  10. 10. Patiekimas: Iškepti nachos buvo dekoruoti šviežiais ingredientais – pomidoro kubeliais, trintu avokadu, jalapenų griežinėliais, čili pipirais ir kalendra.
  11. 11. Ant viršaus paskleistas aitriųjų paprikų padažas, šlakelis česnakinio padažo ir šviežios laimo sultys. Šalia patiektas mirkomasis padažas „nuogiems“ traškučiams.
Nachos su mėsos padažu ir česnakiniu padažu, pagal ant medinės lentelės

Atsiliepimai

Quesadillas - Kesadilijos su vištiena
(5)
Netradicinė pica su lavašu
(7)
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)
Grissini duonos lazdelės su Parmezanu
(3)