Skrudintos moliūgų sėklos

Autorius apie receptą

Man vis kildavo klausimas ką daryti su likusiomis moliūgų sėklomis? Tai dabar turiu atsakymą. Jas lengvai galima paversti į saldų, sūrų arba pikantišką traškų užkandį. Pamėginkite!

Ingredientai

    Pasirinkti prieskoniai (kiekius reguliuojame pagal sėklų kiekį ir savo skonį): 
    • čili ir kuminas
    • oreganas ir permesanas
    • cinamonas ir rudasis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitė įkaitinta iki 160 laipsnių
  3. 2. Išimame sėklas ir išplauname dideliame kiekyje šalto vandens.
  4. 3. Tuomet sudedame į kiaurasamtį ir gerai nupurtome vandenį.
  5. 4. Kepimo skardą patepame aliejumi, vienu sluoksniu paskleidžiame moliūgų sėklas ir kepame maždaug pusvalandį. Per šį laiką sėklos išdžius.
  6. 5. Praėjus nurodytam laikui, užpurškiame kiek aliejaus ir užbarstome pasirinktų prieskonių, gerai išmaišome.
  7. 6. Kepame dar maždaug 20-30 minučių. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų rasite: Užkandžiai.

Atsiliepimai

Cukinijos griežinėliai tešloje
(4)
Tortilijų suktinukai su mėsos ir daržovių įdaru
(1)
Arancini receptas - risotto ryžių rutuliukai su sūriu
(1)