Ar Jūs kaip ir italai kartais sugebate pajausti didelį pasitenkinimą tiesiog iš nieko neveikimo? Jei jūsų gyslomis teka tarsi itališkas kraujas, dolce far niente - jūsų talentas. Italams niekada nereikia priminti, kad jie nusipelnė malonumo, jie visada deklaruoja savo dolce vita, be jokios sąžinės graužaties. Malonumo jiems nereikia užsitarnauti, nereikia jo sunkiai siekti arba dėl jo itin vargingai dirbti. Malonumui patirti reikia tik talento, taip pat mokėjimo jį priimti, net nieko neveikiant ir beveik nieko neturint.
Ta tema dolce savaitgaliams pateikiu nuostabią idėją - Elizabeth Gilbert "Valgyk melskis mylėk" knygos ir to paties pavadinimo filmo įkvėptus pusryčius vienam asmeniui. Kiaušinį virkite su lukštu pusiau kietai arba vandenyje be lukšto.
Paruošimui reiks turėti nedidelį, bet gilų puodą, kepimo skardą (ar indą) arba keptuvę, tinkančią kepti orkaitėje. Pažadu, kad Jums patiks.
Atsakinėjama į Komentarą