Vištiena pataluose su pievagrybiais, pomidorais ir grietine, kepta orkaitėje

2017-10-17 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Vištiena pataluose su pievagrybiais, pomidorais ir grietine, kepta orkaitėje
Vištiena pataluose su pievagrybiais, pomidorais ir grietine, kepta orkaitėje - tai sotus ir aromatingas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek svečių vaišėms. Vištienos filė gabaliukai, lengvai pamušti ir paskaninti druska bei pipirais, susijungia su keptais pievagrybiais ir svogūnais, kurie suteikia malonų žemišką skonį.
Pomidorai ir svogūnų laiškai prideda gaivumo ir spalvos, o tarkuotų bulvių sluoksnis, pagardintas grietine, sukuria traškią ir kreminę plutą, kuri puikiai dera su sultinga vištiena. Kepant orkaitėje visi ingredientai susijungia į vieningą, skoniais turtingą patiekalą, kuris neabejotinai taps mėgstamu ant jūsų stalo.

Redaktorės Vaidos komentaras - norisi kiek kitaip? Vietoj grietinės naudokite majonezą ir uždėkite šiek tiek sūrio. Kalorijų bus daugiau, bet skonis viską atpirks. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlės: 2 vnt.
    • Pievagrybiai: 10 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Pomidorai: 2 vnt.
    • Svogūno laiškai: keli stiebai
    • Bulvės: 3 vnt.
    • Grietinė: 150 g (25% riebumo)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūnus bei pievagrybius supjaustyti nedideliais kubeliais ir pakepinti aliejuje, kol šie taps gražios auksinės rudos spalvos.
  2. 2. Tuomet vištienos filė perpjauti išilgai per pusę - gausis 4 gabaliukai.
  3. 3. Kiekvieną gabalėlį užkloti maistine plėvelę bei lengvai pamušti. Pabarstyti druska ir pipirais.
  4. 4. Tada vištienos gabaliukus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus pievagrybius su svogūnais.
  5. 5. Taip pat sudėti supjaustytus pomidorus, svogūnų laiškus ir pabarstyti druska.
  6. 6. Burokine tarka sutarkuoti bulves ir pabarstyti druska.
  7. 7. Ant viršaus uždėti grietinės.
  8. 8. Galiausiai kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai

Eugenija

Aš vietoj grietinės dedu majonezo, ir dar lydyto sūrio😋
Atsakyti

one

Jau seniai tokius kepsnius gaminu, žinoma, tik įdarą ant vištienos file keičiu, paįvairinu. Tikrai labai skanu
Atsakyti
Kiniška vištiena Guo Bao
(18)
Traškūs vištienos tako
(6)