Saldžiarūgštė vištiena kinietiškai su konservuotais ananasais

2024-10-06 Autorius mitybosdienorastis

Saldžiarūgštė vištiena kinietiškai su konservuotais ananasais
Saldžiarūgštė vištiena, paruošta pagal šį receptą, yra švelniai traški, su medaus ir sojos padažo saldumu, subalansuotu citrinos rūgštumu ir aštresniu čili prieskoniu. Krakmolu ir miltais padengta vištiena kepama iki auksinės spalvos, o po to maišoma su skaniu padažu, kuriame medaus ir sojos derinys sukuria glazūrą. Ananasai ir žirneliai suteikia gaivumo, o sezamo sėklos prideda riešutinės tekstūros. Šis patiekalas – puikus derinys intensyvių skonių ir traškios vištienos tekstūros, puikiai tinkantis su ryžiais ar kitais garnyrais.

Redaktorės Vaidos komentaras - skaniausias toks patiekalas yra patiektas su virtais ryžiais. Taip pat gaminant galima panaudoti ir kitas daržoves, pavyzdžiui raudonąsias paprikas. Taip pat gardu įmaišyti šiek tiek anakardžių riešutų. 

Ingredientai

    • Vištienos filė: 500 g 
    • Krakmolas: 2 valg. š.
    • Miltai: 2 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Malta raudonoji paprika: pagal skonį
    • Aliejus: kepimui
    • Sojos padažas: 4 valg. š. 
    • Medus: 2 valg. š. 
    • Citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • Sezamų sėklos: šiek tiek
    • Čili prieskoniai: šiek tiek (nebūtina)
    • Konservuotas ananasas: pagal skonį
    • Švieži žirneliai: saujelė (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Į dubenį su dangčiu arba į tvirtesnį maišelį suberti krakmolą, miltus ir prieskonius. Ten pat sudėti ir pjaustytos vištienos gabaliukus. Dubenį uždengti (arba maišelį užrišti) ir gerai supurtyti, kad visi mėsos gabaliukai pasidengtų prieskoniais.
  3. 3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti kepti vištieną. Apkepti iš visų pusių kol taps švelniai auksinės spalvos. Atidėti į lėkštę.
  4. 4. Į keptuvę pilti sojos padažą, medų, berti sezamo sėklas, įspausti citrinos sulčių, berti čili prieskonius (jeigu naudojate). Viską gerai išmaišyti.
  5. 5. Vištieną gražinti atgal į keptuvę ir sumaišyti su padažu. Prie vištienos suberti ir ananaso kubelius. Taip pat ir žirnelius, jeigu jie naudojami. Viską gerai išmaišyti.
Saldžiarūgštė vištiena kinietiškai su konservuotais ananasais
Recepto autorius mitybosdienorastis
Kepta vištienos krūtinėlė citrinos ir medaus marinate
(12)
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)
Vištienos ir daržovių kotletai
(1)