Vištiena kaip vyšnia - kinietiškos vyšnaitės su pomidorų padažu ir žirneliais

2025-03-09 Autorius oSkanu.lt

Vištiena kaip vyšnia - kinietiškos vyšnaitės su pomidorų padažu ir žirneliais
Vištiena kaip vyšnia - tai autentiškas kinietiškas patiekalas, kuris žavi savo unikaliu skoniu ir spalvinga išvaizda. Šis receptas atskleidžia tikrąją rytietiškos virtuvės magiją, sukurdamas tobulą saldžiarūgštį balansą tarp traškios vištienos ir aromatingojo pomidorų padažo. Patiekalas savo pavadinimą gavo dėl to, kad iškepti vištienos gabaliukai savo forma primena raudonas vyšnias, plūduriuojančias sodriame padaže.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vištienos file galite naudoti kalakutienos krūtinėlę. Jei norite, kad patiekalas būtų dar minkštesnis, galite rinktis vištienos šlaunelių mėsą be kaulų. 
  • Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu, kuris suteiks dar traškesnę tekstūrą. Jei namuose neturite pakankamai krakmolo, galite naudoti tik miltus, tačiau tuomet tešla bus mažiau traški. 
  • Šviežius žirnelius galima pakeisti šaldytais arba konservuotais. Jei nemėgstate žirnelių, galite naudoti šparaginių pupelių gabalėlius arba nedidelius brokolių žiedynus. 
  • Pomidorų padažą galima pasigaminti patiems iš šviežių pomidorų arba naudoti pomidorų pastą, atskiestą vandeniu. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite į padažą įdėti šiek tiek čili pipirų. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norėdami, kad vištiena būtų ypatingai traški, prieš dėdami į tešlą, nusausinkite ją popieriniu rankšluosčiu. Aliejus turi būti labai karštas, kad vištiena greitai apskrustų ir išliktų sultinga viduje. 
  • Verta vištienos gabalėlius kepti mažomis porcijomis, kad jie nesuliptų ir tolygiai apskrustų. Po kepimo padėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius. 
  • Padažą galite paruošti iš anksto, o vištienos gabalėlius kepti tik prieš pat patiekimą, kad išlaikytumėte jų traškumą. Jei norite sodresnio skonio, į padažą galite įdėti šiek tiek sezamo aliejaus arba sojų padažo. 

Ingredientai

    • Vidinės vištienos file: 800 g 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Kiaušiniai: 3 vienetai 
    • Bulvių krakmolas: 300 g 
    • Miltai: 150 g 
    • Vanduo: pagal poreikį 
    • Aliejus kepimui: 400 ml 
    • Pomidorų padažas: 800 g 
    • Vanduo padažui: 300 ml 
    • Cukrus: pagal skonį 
    • Druska padažui: pagal skonį 
    • Švieži žirneliai: 200 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėsi nuo vištienos paruošimo. Vidinius vištienos filė supjaustyk nedideliais gabaliukais, maždaug 2x2 cm dydžio. Pagardink mėsą druska ir pipirais, švelniai įtrink prieskonius ir palik "pailsėti" kambario temperatūroje apie 15 minučių.
  2. 2. Kol vištiena marinuojasi, reikės paruošti tešlą. Dubenyje sumaišyk tris kiaušinius, įberk 300 g bulvių krakmolo ir 150 g miltų. Pamažu pilk vandenį, nuolat maišydamas, kol gausis tirštos konsistencijos masė. Tešla turi būti pakankamai tiršta, kad laikytųsi ant vištienos, bet ne per tiršta.
  3. 3. Gilioje keptuvėje įkaitink aliejų iki 180°C temperatūros. Aliejaus turi būti pakankamai, kad vištienos gabaliukai galėtų jame "plaukioti".
  4. 4. Kiekvienas vištienos gabaliukas turi būti kruopščiai apvoliotas tešloje. Panardink mėsos gabalėlį į tešlą, tada ištrauk ir iš karto dėk į karštą aliejų.
  5. 5. Vištienos gabaliukus kepsi mažomis porcijomis, po 5-6 vienu metu, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą. Tam reikės apie 3-4 minučių. Iškepusius gabaliukus dėk ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  6. 6. Dabar ruoši padažą. Puode sumaišyk 800 g pomidorų padažo ir 300 ml vandens. Pridėk cukraus ir druskos pagal skonį. Užvirink mišinį ant vidutinės ugnies, tada sumažink ugnį ir pavirink apie 5 minutes.
  7. 7. Į verdantį padažą reikia sudėti šviežius žirnelius. Jeigu naudoji šaldytus, juos pirma atšildyk. Virink žirnelius padaže apie 5 minutes, kol jie suminkštės, bet išliks traškūs.
  8. 8. Į padažą su žirneliais sudėk iškeptus vištienos gabaliukus. Šį mišinį kaitinsi dar apie 8 minutes ant lėtos ugnies, kartkartėmis švelniai pamaišydamas, kad vištiena įgertų padažo skonį, bet išliktų traški.
  9. 9. Patiekalą patieksi karštą, papuoštą šviežiomis žolelėmis, jei norisi. Puikiai dera su virtais ryžiais arba makaronais.

virtuves sefe KOTRYNA

Naudingas
(0)
bandom kaip cia gausis, gal bus gerai
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Troškinta vištiena su bulvėmis ir grietinėle orkaitėje
(1)
Kiniška vištiena Guo Bao
(18)
Nerealus vištienos marinatas
(19)
Pilno grūdo makaronai su vištienos faršu, vyšniniais pomidorais ir sūriu
(5)