Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis

2025-03-09 Autorius Kristina Zibartė

Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis
Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis – tai klasikinis patiekalas, kuris visuomet sulaukia didžiulio dėmesio ant šventinio stalo. Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti nepaprastai skanų, sultingą ir kvapnų patiekalą, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Ilgas marinavimo procesas užtikrina, kad mėsa bus minkšta ir prisigėrusi turtingų skonių, o kartu kepamos bulvės sugeria visus gardžius vištienos ir prieskonių kvapus. Šis patiekalas idealiai tinka šeimos vakarienėms, savaitgalio pietums ar draugų susibūrimams. Svarbiausias šio recepto privalumas – paprastumas ir neįtikėtinai sodrus skonis, kurį sukuria BBQ padažo, česnako ir prieskonių derinys. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Vietoje BBQ padažo galima naudoti medaus ir garstyčių padažą, teriyaki padažą arba saldžiarūgštį padažą. Jei neturite šviežio česnako, galite naudoti česnako miltelius (1 skiltelė prilygsta maždaug 1/4 arbatinio šaukštelio miltelių). Bulves galima pakeisti batatais, morkomis arba pastarnokais. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais – išbandykite rozmarinus, čiobrelius ar papriką. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Prieš marinuojant sparnelius, rekomenduojama juos nusausinti popieriniu rankšluosčiu, kad padažas geriau priliptų. Kepimo metu patartina bent kartą apversti tiek sparnelius, tiek bulves, kad jie tolygiai apskrustų. Jei norite traškesnių sparnelių, paskutines 5-10 minučių galite įjungti orkaitės viršutinį kaitinimą. Prieš patiekdami, leiskite patiekalui pastovėti 5-10 minučių, kad sultys pasiskirstytų. 

Ingredientai

    • Vištienos sparneliai: 1 kg 
    • BBQ padažas: 200 ml 
    • Česnakas: 4 skiltelės 
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Juodieji pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio 
    • Bulvės: 800 g 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Rozmarinas (neprivaloma): 2 šakelės 
    • Šviežios daržovės salotoms: 400 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma paruoškite marinavimo mišinį. Sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su BBQ padažu, druska ir pipirais dideliame dubenyje.
  2. 2. Vištienos sparnelius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. 3. Dabar įdėkite sparnelius į dubeni su marinatą ir gerai išmaišyti, kad visus sparnelius padengtų marinavimo mišinys.
  4. 4. Uždengtą dubenį pastatome į šaldytuvą ir palikite marinuotis mažiausiai 4 valandas, o geriausiai – per naktį.
  5. 5. Praėjus marinavimo laikui, įkaitinsite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  6. 6. Tuomet nulupkite bulves ir supjaustykite jas vidutinio dydžio kubeliais.
  7. 7. Išimsite marinuotus sparnelius iš šaldytuvo ir sumaišysite juos su paruoštomis bulvėmis dideliame dubenyje.
  8. 8. Po to perliekite viską į kepimo skardą, apšlakstote alyvuogių aliejumi ir, jei naudojate, užbarstote rozmarino lapeliais.
  9. 9. Kepsite orkaitėje apie 1 valandą, kol sparneliai gražiai apskrunda, o bulvės tampa minkštos.
  10. 10. Gaminimo proceso viduryje (po maždaug 30 minučių) būtina apversti tiek sparnelius, tiek bulves, kad jie tolygiai apkeptų iš visų pusių.
  11. 11. Kai patiekalas bus iškepęs, leiskite jam pastovėti 5-10 minučių prieš patiekiant.
  12. 12. Paruoškite šviežių daržovių salotas – nuplaukite, supjaustykite ir pagardinkite jas pagal savo skonį.
  13. 13. Galiausiai patieksite karštus vištienos sparnelius su bulvėmis ir šviežiomis salotomis šalia.
Kepti vištienos sparneliai orkaitėje su bulvėmis
Recepto autorius Kristina Zibartė

Atsakinėjama į Komentarą

Trinta pomidorų sriuba su vištiena
(5)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)