Tai tikrai nuostabus avienos kepsnys, kuris tinka ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventinei vakarienei puikiai papuošia stalą. Rekomenduoju išbandyti.
Ingredientai
avienos nugarinė ar kumpis su kaulu: maždaug 1,5 kilogramo
1. Iš prradžių nuplovę avieną ją apšluostome popieriniu rankšluosčiu ir įdedame į nemažą polietileno maišą. Tik butinai pažiūrime, kad jis nebūtų kiauras.
2. Visus komponentus gerai sumaišome dubenėlyje ir šiuo padažu ištriname mėsą. Mėsą bent parai dedame į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Jei marinuosime ilgėliau, kas dieną ją apverčiame vis kita puse. Galiu pasakyti, kad marinuoti galite ir savaitę.
3. Valandą prieš kepimą mėsą išimame iš šaldytuvo, kad truputį sušiltų.
4. Į kepimo formą įtiesiame plačią aliuminio foliją. Apačioje ją sulenkiame dvigubu sluoksniu, ir folijos kraštus truputį pakeliame.
5. Dedame iš maišo išimtą avieną įpilame apie pusę stiklinės karšto vandens ir uždengiame folija visą mėsos gabalą. Atsargiai užlenkiame visus folijos kraštus kaip virtinukams, kad kuo mažiau kepsnys garuotų.
6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2- 2.5 valandos.
7. Baigiant kepti atsargiai pradengiame folija ir ilgąją dviiešme šakute pažiūrime ar mėsa minkšta. Šakutė turėtų lengvai smigti. Jei taip - atidengę foliją leidžiame mėsai apkepti.
8. Patiekiame su folijoje keptomis bulvėmis ir Ratatouille daržovių troškiniu. Skanaus.
9. Pastebėjimas. Kartais jei blogai užlankstyta folija, išbėga susidariusios kepimo metu sultys ir kadangi jos yra susimaišę su medumi pasklinda degėsių kvapas. Nepergyvenkite, jūsų kepsnys tikrai nesudegs. Svyla tik ištekėjusios sultys.
10. Pastebėjimas. Šio kepsnio jokiu būdu negalima kepti kepimo rankovėje, nes medus labai greitai pradeda degti.
11. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.
Raimonda
Atsakyti