Orkaitėje kepta - ilgai troškinta jautienos kulninė su konservuotais pomidorais pagal Beatą

2025-03-04 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje kepta - ilgai troškinta jautienos kulninė su konservuotais pomidorais pagal Beatą
Savaitgaliais, kai galiu praleisti savo virtuvėje daugiau laiko, labai mėgstu pasirinkti gaminti tokį maistą, kuriam reikia daugiau laiko ir meilės. Šį ilgai troškintos jautienos kulninės receptą su konservuotais pomidorais receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad noriu kažko panašaus nuostabiems savaitgalio pietums. Rezultatas buvo nuostabus ir to vertas, tik galiu pasakyti, kad pats paruošimo laikas nėra ilgas ar sudėtingas, tik kepimo laikas yra ilgokas.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors originalus receptas yra nepaprastai skanus, galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Vietoje jautienos kulninės galite naudoti jautienos mentę, šonkauliukus arba mentę su kaulu.
  • Jei neturite balto vyno, galite pakeisti jį raudonuoju vynu, kuris suteiks dar sodresnį skonį, arba naudoti jautienos sultinį papildomam skoniui.
  • Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais pomidorais (apie 6-8 vidutinio dydžio) arba pomidorų tyre.
  • Lapkotinį salierą galima pakeisti pastarnokais arba paprikomis.
  • Vietoje įprasto aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų, kuris suteiks patiekalui Viduržemio jūros regiono prieskonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
  
  • Prieš troškinimą mėsą būtinai apkepkite aukštoje temperatūroje, kad užsidarytų poros ir išliktų sultys.
  • Neskubėkite pakepinti daržovių – leiskite joms švelniai karamelizuotis, taip išgausite gilesnį skonį.
  • Troškinio neatidenkite per dažnai kepimo metu, kad neprarastumėte šilumos ir drėgmės.
  • Jei mėgstate tirštesnį padažą, paskutinę kepimo valandą galite nuimti dangtį.
  • Patiekalas bus dar skanesnis kitą dieną, kai skoniai susigulės, todėl galite jį pagaminti iš anksto.

Ingredientai

    • jautienos kulninė: 2 gabalų (maždaug 1 kilogramo)
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnelio
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų (jautienos apvoliojimui)
    • morkos: 3
    • svogūnai: 1
    • lapkotinio saliero stiebai: 4-6
    • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
    • baltas vynas: 1 stiklinės
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
    • aliejus: šlakelio
    • vanduo: 2 stiklinių
    • lauro lapai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautieną pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jautieną. Perkelkite ją į kepimo skardą.
  3. 3. Tada daržoves nulupkite. Morkas susipjaustykite stambiais gabaliukais, svogūną žiedais, o lapkotinį salierą tiesiog griežinėliais.
  4. 4. Keptuvėje pakepinkite daržoves ir sudėkite pomidorų pastą. Šiek tiek pakaitinkite.
  5. 5. Supilkite konservuotus pomidorus, berkite druskos, pilkite vandens ir vyno. Pakaitinkite keletą minučių.
  6. 6. Supilkite ant kulninės. Dėkite lauro lapų. Uždenkite troškinį dangčiu arba folija.
  7. 7. Kepkite 140 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 valandas arba 160 laipsnių 2-3 valandas.
  8. 8. Patiekite su bulvių koše arba makaronais ir skanaukite!
Virtas jautienos liežuvis
(18)
Kepta brandintos jautienos sprandinė
(4)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)
Naminis jautienos mėsainis su salotomis
(1)