Savaitgaliais, kai galiu praleisti savo virtuvėje daugiau laiko, labai mėgstu pasirinkti gaminti tokį maistą, kuriam reikia daugiau laiko ir meilės. Šį ilgai troškintos jautienos kulninės receptą su konservuotais pomidorais receptą pamačiau Beatos laidoje ir nusprendžiau, kad noriu kažko panašaus nuostabiems savaitgalio pietums. Rezultatas buvo nuostabus ir to vertas, tik galiu pasakyti, kad pats paruošimo laikas nėra ilgas ar sudėtingas, tik kepimo laikas yra ilgokas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors originalus receptas yra nepaprastai skanus, galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Vietoje jautienos kulninės galite naudoti jautienos mentę, šonkauliukus arba mentę su kaulu.
- Jei neturite balto vyno, galite pakeisti jį raudonuoju vynu, kuris suteiks dar sodresnį skonį, arba naudoti jautienos sultinį papildomam skoniui.
- Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais pomidorais (apie 6-8 vidutinio dydžio) arba pomidorų tyre.
- Lapkotinį salierą galima pakeisti pastarnokais arba paprikomis.
- Vietoje įprasto aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų, kuris suteiks patiekalui Viduržemio jūros regiono prieskonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš troškinimą mėsą būtinai apkepkite aukštoje temperatūroje, kad užsidarytų poros ir išliktų sultys.
- Neskubėkite pakepinti daržovių – leiskite joms švelniai karamelizuotis, taip išgausite gilesnį skonį.
- Troškinio neatidenkite per dažnai kepimo metu, kad neprarastumėte šilumos ir drėgmės.
- Jei mėgstate tirštesnį padažą, paskutinę kepimo valandą galite nuimti dangtį.
- Patiekalas bus dar skanesnis kitą dieną, kai skoniai susigulės, todėl galite jį pagaminti iš anksto.