Autorius apie receptą
Panašu, kad pavyko atrasti patiekalą, kurį tikrai nebūtų gėda patiekti ir prabangiame restorane. Praėjusį savaitgalį laukėme svečių ir sugalvojau pagaminti vyne troškintą jautieną pagal prancūzišką G. Depardieu receptą. Kadangi jautiena - mėsa ganėtinai kieta ir pagal šį receptą troškinasi net 4 valandas, tad tokį gaminimą reikia viską suplanuoti iš anksto. Kita vertus, palieki mėsą puode ant viryklės ir turi daug laiko daryti įvairius kitus darbus... Rezultate jautienos mentė gavosi tikrai labai minkšta, skani ir panaši į legendinę Beef Bourguignon, tik čia troškiname baltajame vyne. Labai rekomenduoju pamėginti!
Galimos ingredientų alternatyvos - Jei neturite jautienos mentės, galite naudoti jautienos kumpį arba nugarinę.
- Baltajam vynui rekomenduojama rinktis Chardonnay, Sauvignon Blanc arba Pinot Grigio – svarbu, kad vynas būtų sausas. Brendį galima pakeisti konjaku arba viskiu, o jei vengiate alkoholio – apelsinų sultimis su šlakeliu obuolių acto.
- Vietoje šalotinių svogūnų tinka ir paprastieji raudonieji svogūnai.
- Šviežius čiobrelius galima pakeisti rozmarinu, bazilikais arba sausais čiobreliais (tokiu atveju naudokite trečdalį nurodyto kiekio).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sėkmingam rezultatui labai svarbu mėsą apkepti karštoje keptuvėje, kad susiformuotų traški plutelė, kuri užrakina mėsos sultingumą. Troškinant būtina išlaikyti žemą temperatūrą ir neatidarinėti puodo dangčio – tai leidžia išsaugoti visus aromatus ir užtikrina tolygų mėsos minkštumą. Jei naudojate orkaitę vietoj viryklės, temperatūrą palaikykite apie 150°C.
- Patiekti rekomenduojame su bulvių koše, virtais ryžiais arba šviežia čiabata duona, kurią galėsite pamirkyti į nuostabų padažą. Jei norite dar daugiau sodrumo, prieš patiekimą patiekalą galite apšlakstyti šviežių citrinų sultimis – tai subalansuos riebumą ir suteiks gaivumo.
Atsiliepimai