Orkaitėje keptas jautienos steikas su rozmarinais

Autorius apie receptą

Orkaitėje keptas jautienos steikas su rozmarinais – tai išraiškingo skonio ir aromato patiekalas, idealiai tinkantis tiek ypatingoms progoms, tiek savaitgalio vakarienei. Naudojant brandintą jautienos mentės didkepsnį, išgaunamas ypatingas mėsos minkštumas bei sultingumas. Rozmarinas čia ne tik suteikia prieskonių, bet ir subtiliai išryškina mėsos skonį, o sviesto gabalėliai užtikrina švelnią tekstūrą bei gardų poskonį. Tai klasikinis ir kartu šiuolaikiškai pateiktas receptas, kuris neabejotinai sužavės visus mėsos mėgėjus. 


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Brandinta jautiena gali būti keičiama brandintu jautienos nugarinės ar antrekoto gabalu, jei norisi dar švelnesnės tekstūros mėsos.
  • Džiovintas česnakas gali būti pakeistas smulkintu šviežiu česnaku ar česnakų milteliais.
  • Sviestą galima pakeisti lydytu ghee sviestu arba aukštos kokybės alyvuogių aliejumi.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą mėsą būtina gerai nusausinti – tai padės išgauti gražią, traškią plutelę.
  • Kepsnių nereikėtų kepti per ilgai keptuvėje – tik kol apskrus paviršius, likusį laiką geriausia apdoroti orkaitėje.
  • Rozmarino lapelius naudokite šviežius, o ne džiovintus – jie išskiria stipresnį aromatą.
  • Sviestą ant mėsos uždėkite iškart išėmus iš orkaitės – jis tolygiai ištirps ir įsigers į mėsą.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, prie pipirų galima pridėti šiek tiek aitriosios paprikos miltelių.

Ingredientai

    • brandinti jautienos mentės didkepsniai: 2 po 220 gramų
    • džiovintas česnakas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
    • sviestas: kelių nedidelių gabaliukų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jautienos didkepsnius gerai nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Iš abiejų pusių apibarstome česnaku, druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  3. 3. Dedame didkepsnius bei kepame ant stipresnės nei vidutinės kaitros.
  4. 4. Kai tik viena pusė didkepsnio apskrus, apverčiame bei užberiame susmulkintų rozmarinų lapelių. Bulves taip pat apverčiame.
  5. 5. Po to sudedame pomidorus bei pabaigiame kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5-6 minutes.
  6. 6. Po to išimame iš orkaitės, ant jautienos kepsnių uždedame po kelis gabaliukus sviesto ir palaukiam, kol šie išsilydys.
  7. 7. Patiekiame į stalą su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Atsiliepimai

Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo
(4)
Lėtai kepti jaučio žandai kamado tipo grilyje
(1)
Jautienos tako su kukurūzų kremu
(1)
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)
Jautienos troškinys su daržovėmis vyno padaže
(4)