Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

2025-03-03 Autorius oSkanu.lt

Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
Jautienos troškiniai - didžiausia mano aistra virtuvėje paskutiniu metu. Labai pamėgau su jais eksperimentuoti. Šįkart variantas paruoštas orkaitėje, su pakepintos pupelėmis. Tikriausiai daugelis yra pripratę įvairius troškinius valgyti su gerokai patižusiomis pupelėmis (jeigu jame yra naudojamos pupelės), man šį kartą labai norėjosi, kad troškinys nebūtų tik vientisa skani masė, kur nesupranti, kiek ir kokių ingredientų buvo pridėta, tad konservuotos pupelės buvo pakepintos ir į troškinį suverstos tik prieš patiekiant. Valgymo metu buvo galima jaustis pupeles ir skonis buvo labai geras. Pamėginkite ir Jūs šį paruošimo variantą!

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jautienos mentė gali būti pakeista jautienos kumpio dalimi, šonkauliukais arba netgi kiaulienos sprandine, jei norite išbandyti kitokį skonį. Raudonosios pupelės puikiai pakeičiamos baltomis arba juodomis pupelėmis, o jei neturite šviežių raudonųjų paprikų, galite naudoti keptas marinuotas paprikas iš stiklainio. Tuo atveju, jei neturite pasatos, galite naudoti smulkintus konservuotus pomidorus arba tiesiog šviežių pomidorų tyrę su trupučiu vandens. Imbiero šaknį galima pakeisti imbiero milteliais (naudokite 1/3 arbatinio šaukštelio). Cinamono vietoje galite įdėti kardamono arba muskatinio riešuto, tai suteiks patiekalui kitokių aromatų. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint išgauti geriausią skonį, jautieną rekomenduojama marinuoti iš anksto – užtenka valandos marinato iš alyvuogių aliejaus, česnako ir prieskonių. Prieš kepant mėsą, labai svarbu ją nusausinti popieriniais rankšluosčiais, kad ji geriau apskrustų. Jei norite dar intensyvesnio skonio, į troškinį galite įpilti šlakelį raudonojo vyno. Troškinio skonis dar labiau praturtėja, jei jį pagaminsite dieną prieš patiekimą – per naktį šaldytuve prieskoniai puikiai įsigeria į mėsą. Pupelės turėtų būti kepamos tik prieš pat patiekimą, kad išliktų traškios. 

Ingredientai

    • jautienos mentė: 500 gramų 
    • raudonosios paprikos: 1
    • čili pipirai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • maži pomidorai: 1 saujos
    • pasata arba konservuoti pomidorai: 1 stiklinės
    • raudonos konservuotos pupelės: 1 skardinės
    • kumino sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuota imbiero šaknis: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • saldžiarūgštis aitriųjų paprikų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošiame padažą: Smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skiltelę pakepiname svieste, po to sudedame prieskonius: čili pipirą, imbierą, kuminų sėklų, cinamono, saldžiųjų paprikos, rūkytos paprikos miltelių, džiovinto raudonėlio. Pakepiname, kol pasklinda malonus prieskonių aromatas, viską suverčiame į kaitrai atsparų troškinių indą.
  2. 2. Tada gilioje keptuvėje, pakepiname susmulkintą česnako skiltelę, pomidorus, supilame 0,5 stiklinės pasatos ir pusė stiklinės sultinio (tinka naudoti ir stiklinė konservuotų pomidorų). sumažiname kaitrą ir sudedamu šiaudeliais supjaustytą papriką. Viską kaitiname maždaug 5 minutes.
  3. 3. Tuomet sudedame į troškinio indą ir įmaišome į jau paruoštą prieskonių mišinį.
  4. 4. Ruošiame jautieną: Pjaustytus jautienos gabaliukus, apvoliojus miltuose, apkepame aliejuje ant stiprios kaitros.
  5. 5. Kai mėsos gabaliukų išorė apskrunda, sudedame į indą ir uždengus kepame maždaug 60 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 240 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Pabaigoje paruošiame pupeles: Ant šlakelio įkaitinto aliejaus pakepiname pupeles ir įpilame vieną šauktą saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo.
  7. 7. Pupeles įdedame į troškinį tik prieš valgydami.
  8. 8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais. Skanaus!
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis

Atsakinėjama į Komentarą

Japoniška Ramen sriuba su jautiena ir grybais
(1)
Jautienos steikas su daržovėmis
(2)
Lėtai kepta jaučio uodega
(1)