Jautienos troškiniai - didžiausia mano aistra virtuvėje paskutiniu metu. Labai pamėgau su jais eksperimentuoti. Šįkart variantas paruoštas orkaitėje, su pakepintos pupelėmis. Tikriausiai daugelis yra pripratę įvairius troškinius valgyti su gerokai patižusiomis pupelėmis (jeigu jame yra naudojamos pupelės), man šį kartą labai norėjosi, kad troškinys nebūtų tik vientisa skani masė, kur nesupranti, kiek ir kokių ingredientų buvo pridėta, tad konservuotos pupelės buvo pakepintos ir į troškinį suverstos tik prieš patiekiant. Valgymo metu buvo galima jaustis pupeles ir skonis buvo labai geras. Pamėginkite ir Jūs šį paruošimo variantą!
Galimos ingredientų alternatyvos
Jautienos mentė gali būti pakeista
jautienos kumpio dalimi,
šonkauliukais arba netgi
kiaulienos sprandine, jei norite išbandyti kitokį skonį. Raudonosios pupelės puikiai pakeičiamos baltomis arba juodomis pupelėmis, o jei neturite šviežių raudonųjų paprikų, galite naudoti keptas
marinuotas paprikas iš stiklainio. Tuo atveju, jei neturite pasatos, galite naudoti smulkintus konservuotus pomidorus arba tiesiog šviežių pomidorų tyrę su trupučiu vandens. Imbiero šaknį galima pakeisti imbiero milteliais (naudokite 1/3 arbatinio šaukštelio). Cinamono vietoje galite įdėti kardamono arba muskatinio riešuto, tai suteiks patiekalui kitokių aromatų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint išgauti geriausią skonį, jautieną rekomenduojama marinuoti iš anksto – užtenka valandos marinato iš alyvuogių aliejaus, česnako ir prieskonių. Prieš kepant mėsą, labai svarbu ją nusausinti popieriniais rankšluosčiais, kad ji geriau apskrustų. Jei norite dar intensyvesnio skonio, į troškinį galite įpilti šlakelį raudonojo vyno. Troškinio skonis dar labiau praturtėja, jei jį pagaminsite dieną prieš patiekimą – per naktį šaldytuve prieskoniai puikiai įsigeria į mėsą. Pupelės turėtų būti kepamos tik prieš pat patiekimą, kad išliktų traškios.
Atsakinėjama į Komentarą