Troškintos jautienos kepenėlės grietinėlės padaže

2025-03-19 Autorius oSkanu.lt

Troškintos jautienos kepenėlės grietinėlės padaže
Nerealiai skaniai pavykstančios troškintos jautienos kepenėlės grietinėlės padaže. Jos tikrai nesunkiai pagaminamos, bet skonis tuo pačiu gaunasi itin geras. Man šiaip patinka ruošti kepenėlės, bet šeimoje iki šiol labai didelių fanų nebuvo. Tačiau šį patiekalą su malonumu valgė tiek mano dukra, tiek vyras ir sakė, kad tai geriausias jų paruošimo būdas. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite jautienos kepenėlių, galite naudoti veršienos kepenėles, kurios yra švelnesnio skonio, arba vištienos kepenėles, tačiau tuomet reikės trumpinti troškinimo laiką. 
  • Vietoje liesos grietinėlės galima naudoti 10% riebumo grietinę, tik tuomet padažas bus tirštesnis, arba kokosų pieną, kuris suteiks egzotiško skonio. 
  • Pomidorų padažą galima pakeisti šviežiais trintais pomidorais arba pomidorų pasta, sumaišyta su šlakeliu vandens. 
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti šiek tiek čili pipirų arba paprikų. 
  • Vietoje petražolių tinka ir krapai, bazilikas ar kalendra. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Svarbiausia kepenėlių troškinimo paslaptis - nepervirti jų. Ilgai verdamos kepenėlės tampa kietos ir praranda savo sultingumą. Užtenka 3-5 minučių troškinimo padaže, kad jos išliktų minkštos ir sultingos. 
  • Prieš kepimą būtinai užmerkite kepenėles piene - tai padeda pašalinti kartumą ir suteikia švelnesnį skonį. Jei turite laiko, galite jas palikti piene net per naktį. 
  • Kepant kepenėles, svarbu naudoti karštą keptuvę ir trumpai apkepti jas iš visų pusių, taip išsaugant viduje natūralias sultis. 

Ingredientai

    • jautienos kepenėlės: 1,2 kilogramo
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas (kepenėlių užmerkimui)
    • aliejus (kepimui)
    Grietinėlės padažui: 
    • liesa grietinėlė: 500 mililitrų (naudoju 15% riebumo)
    • morkos: 2 didesnių
    • svogūnai: 2
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: šiek tiek (arba sultinys)
    • druska
    • pipirai
    • smulkintos petražolės
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jautienos kepenėles nuplauname, supjaustome plonomis, nedidelėmis juostelėmis, užpilame pienu ir paliekame porai valandų pastovėti.
  2. 2. Grietinėlės padažui nuskutame morką, ją sutarkuojame stambia tarka ir trumpai pakepiname keptuvėje.
  3. 3. Sudedame supjaustytą svogūną ir pakepiname, kol svogūnas suminkštėja.
  4. 4. Suberiame miltus, išmaišome, supilame grietinėlę, įdedame pomidorų padažą, šiek tiek vandens arba sultinio. Vandens kiekį reguliuojame pagal norimą padažo tirštumą.
  5. 5. Suberiame prieskonius ir ant nedidelės kaitros nuolatos maišydami kelias minutes patroškiname.
  6. 6. Po to nuo jautienos kepenėlių nupilame pieną, įberiame vieną šaukštą miltų, išmaišome ir pakepiname keptuvėje su aliejumi ant stiprios kaitros maždaug 2 minutes.
  7. 7. Tada sudedame kepenėles į keptuvę su padažu ir ant nedidelės kaitros patroškiname maždaug 3-5 minutes.
  8. 8. Pačioje pabaigoje suberiame susmulkintas petražoles.
  9. 9. Patiekiame su padažu ir pasirinktu garnyru. Skanaus!
Korėjietiškas bibimbap su kynva ir jautiena
(2)
Pasta su malta jautiena
(2)
Mėsos pyragas KROKODILAS
(11)
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)