Jautienos tartaras su marinuotais agurkėliais ir Dižono garstyčiomis

2024-11-14 Autorius sveikai_su_agne

Jautienos tartaras su marinuotais agurkėliais ir Dižono garstyčiomis
Jautienos tartaras – tai gurmaniškas užkandis, kilęs iš Prancūzijos virtuvės, kuris vertinamas dėl savo subtilaus skonio ir tekstūros. Šis patiekalas gaminamas iš aukštos kokybės žalios jautienos, sumaišytos su įvairiais priedais, kurie suteikia išskirtinį skonį. Nors kai kuriems gali atrodyti neįprasta valgyti žalią mėsą, tinkamai paruoštas tartaras gali tapti tikru delikatesu.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Jautiena: vietoj jautienos išpjovos galima naudoti jautienos mentės kepsnį (angl. flat iron steak), kuris taip pat tinka tartarui.
  • Marinuoti agurkėliai: galima pakeisti kaparėliais arba smulkintais marinuotais svogūnėliais.
  • Garstyčios: vietoj Dižono garstyčių galima naudoti grūdėtąsias garstyčias, kurios suteiks kitokį skonio niuansą.
  • Citrina: citrinos sultis galima pakeisti raudonojo vyno actu, kuris suteiks subtilų rūgštumą.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Mėsos paruošimas: prieš pjaustant mėsą, rekomenduojama ją trumpam padėti į šaldiklį, kad ji šiek tiek sustingtų – tai palengvins smulkinimą.
  • Prieskoniai: druską ir pipirus geriausia dėti prieš pat patiekiant, kad mėsa neprarastų savo tekstūros.
  • Patiekimas: tartarą galima patiekti su skrudinta duona arba skrebučiais, kurie suteiks papildomo traškumo.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 400 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 200 kcal

Ingredientai

    • Jautienos išpjova tartarui: 200 g
    • Marinuoti agurkėliai: 50 g
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt
    • Dižono garstyčios: 10 g
    • Citrina: 1 vnt
    • Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: jautienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir padėkite į šaldiklį 10–15 minučių, kad ji šiek tiek sustingtų.
  2. 2. Smulkinimas: išimkite mėsą iš šaldiklio ir supjaustykite mažais, maždaug 5–7 mm dydžio kubeliais.
  3. 3. Daržovių paruošimas: raudonąjį svogūną ir marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustykite.
  4. 4. Maišymas: dubenyje sumaišykite smulkintą jautieną, svogūną ir agurkėlius.
  5. 5. Prieskonių pridėjimas: į mišinį įdėkite Dižono garstyčias, įpilkite alyvuogių aliejaus, išspauskite citrinos sultis, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
  6. 6. Maišymas: viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  7. 7. Patiekimas: suformuokite tartaro porcijas ir patiekite su citrinos skiltele bei šviežiomis salotomis.
  8. 8. Santrauka:Jautienos tartaras – tai elegantiškas ir subtilus užkandis, kuris gali nustebinti net ir išrankiausius gurmanus. Svarbiausia – naudoti aukštos kokybės šviežią mėsą ir tinkamai paruošti ingredientus. Nors žalia mėsa gali kelti abejonių, tinkamai paruoštas tartaras yra saugus ir itin skanus patiekalas.
Recepto autorius sveikai_su_agne

Loreta Andriulytė

Žiauriai mėgstu šį užkandį. Tikras skanumėlis!
Atsakyti
Jautienos tartaras su marinuotais agurkėliais ir Dižono garstyčiomis
Čili sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Jautienos mėsainis su paprikų padažu
(1)
Skanus turkiškas kebabas
(1)
Shish kebab - Šis kebabas | Receptas
(5)