Autorius apie receptą
Šį kartą gaminsime seną gerą guliašą. Šis patiekalas tikriausiai yra senesnis, nei kada pagalvojote, – Vengrijoje piemenys jį skanavo jau IX amžiuje! Tuo metu išvirtą ir paskanintą mėsą išdžiovindavo saulėje, supakuodavo avies skrandyje, o, atėjus laikui skanauti, ją tiesiog užpildavo karštu vandeniu.
Vengriški paprikos milteliai yra laikomi būtinybe gaminant autentišką guliašą, bet š įkartą apsiribosime turima paprika. Aš štai, pavyzdžiui, naudojau rūkytą papriką, nes kitokios neturėjau. Na, ir ką? Tiesiog idealiai tiko ir patiko!
Daržovėmis ir pagardais čia taip pat galite varijuoti. Ar naudosime šviežius pomidorus, ar sukapotus konservuotus, ar pomidorų pastą - tik skonio reikalas. Patiekalas - ganėtinai žiemiškas, todėl šviežių, plastiko skonio, pomidorų čia nenaudočiau, bet kitais metų sezonais, kai turiu skanių pomidorų, jie taip pat puikiai tinka.
Tokius mėsos troškinius man asmeniškai skaniausia patiekti su bulvių koše, tad dar pridėsiu ir šiuo metu mano namuose pamėgtos bulvių košės receptą.
Atsiliepimai