Autorius apie receptą
Tikriausiai visi puikiai įsivaizduojate kas yra jautienos krūtininė (angliškai beef brisket). Tai yra jaučio mėsa nuo krūtinės - tarp priekinių kojų ir menčių. Įprastai ji parduodama be krūtinkaulio. Tai tikrai ypatingo skonio jautienos pjausnys. Jau esu minėjusi, kad kuo raumuo yra tvirtesnis, tuo jame daugiau bus skonio, o jeigu dar yra šiek tiek riebalų, tai mėsa gausis dar aromatingesnė. Krūtininė būtent tokia mėsa - tvirta, dėl to itin aromatinga, su šiek tiek riebalų - dėl to sultinga. Žinoma, ji ganėtinai. Neužtenka krūtininės kepsnio kelias minutes pakepti ant keptuvės, kaip įprastai yra daroma su išpjova. Tačiau ją patroškinus, ji bus žymiai skanesnė už patį minkščiausią išpjovos kepsnį.
Reklama
Pats patiekalas yra itin paprastas ir tradicinis. Ilgai patroškintas jautienos gabalas su daug svogūnų, bet Jūs galite ir paįvairinti daržoves ir be morkų, dar įdėti burokėlių ir/ar bulvių. Trumpai tariant - visiška laisvė Jūsų fantazijai. O dabar prie recepto!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje jautienos sultinio galima naudoti tamsų alų – tai suteiks sodresnį, karamelizuotą skonį.
- Morkas galima keisti pastarnokais arba salierų šaknimis.
- Svogūnus galima papildyti porais arba šalotiniais svogūnais.
- Čiobrelį galima keisti raudonėliu arba šalaviju.
- Rozmariną galima pakeisti kadagio uogomis arba lauro lapais papildyti gvazdikėliais.
- Vietoje jautienos krūtininės tiks ir jautienos mentė arba žandai, kurie taip pat puikiai tinka ilgai troškinti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Mėsą visada pjaustykite skersai raumenų skaidulų, kad gabalėliai būtų minkšti ir lengvai kramtomi.
- Nepamirškite apkepinti mėsos iki tamsiai auksinės spalvos – tai suteiks gilesnį skonį galutiniam patiekalui.
- Troškinimo metu skystį palaikykite vos burbuliuojantį, o ne verdantį, kad mėsa būtų švelni.
- Daržoves galite dėti troškinimo pabaigoje, kad jos išliktų šiek tiek traškios, o ne visiškai išvirusios.
- Padažą galima papildomai perkošti ir šiek tiek nuvirti, kad jis būtų tirštesnis ir dar intensyvesnio skonio.
Atsiliepimai