Autorius apie receptą
Burgeriai pradėjo suktis vis didesniu greičiu. Visai netikėtai jie atėjo ir į mūsų valgiaraščius (juk anksčiau mūsų savaitgaliuose karaliaudavo kepsniai ir
šašlykai) ir trepsena ritmingai į mūsų skrandžius.
Kelis kartus gaminau plėšytą kiaulieną (pulled pork), tik su deja su kamera neužfiksavau.. Pripažinkim, kad sunku galvoti apie nuotraukas, kai esi alkanas, o ant stalo jau stovi burgeriai. Šiam kartui buvau nusprendusi išbandyti plėšytą jautieną, tik per klaidą nusipirkau ne mentę, o kumpį (na taip.. kartais taip susisuka galva, ir tik namie supranti, kad ne tą nusipirkai, bet kas yra keisčiausia, kad aš tą supratau tik jau kepdama mėsą...). Na ir nesvarbu, kai nėra kur trauktis, tenka eiti į priekį. Ir rezultatas visiems labai patiko, o brolis sakė, kad jam labiau patiko nei su plėšyta kiauliena. Ir be abejonės privalau paminėti, kad būtiniausi ingredientai čia yra kepti kopūstai su morkomis, čia yra viso skanumo pagrindas. Tad pabandykite ir jūs :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje jautienos mentės galima naudoti jautienos kumpį, nors mėsa bus šiek tiek sausesnė, bet vis tiek skani.
- Jei neturite rudo cukraus, galite naudoti medų arba klevų sirupą – tai suteiks panašų saldumo lygį.
- Vietoje maltos saldžiosios paprikos galima naudoti rūkytą papriką, jei mėgstate stipresnį, rūkytą skonį.
- Jei neturite barbecue padažo, galite pasigaminti namų gamybos padažą iš pomidorų pastos, obuolių acto, medaus ir prieskonių.
- Vietoje įprastų bandelių galima naudoti brioche bandeles, ciabatta duoną arba net be glitimo bandeles.
- Jei nemėgstate šoninės, galite ją pakeisti traškiai keptais svogūnais arba visai praleisti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Jei norite dar geresnio skonio, marinatą mėsai galite paruošti net 48 valandas prieš gaminimą.
- Svarbu mėsą plėšyti, o ne pjaustyti – taip išlaikysite natūralias skaidulas ir tekstūrą.
- Prieš patiekiant, apkepkite plėšytą mėsą orkaitėje su grilio funkcija – tai suteiks traškumo ir karamelizuoto skonio.
- Kopūstus stenkitės pjaustyti kuo ploniau – tokiu būdu jie greičiau iškeps ir bus malonesnės tekstūros.
- Burgerio bandeles visada apskrudinkite – tai neleis joms permirkti nuo padažų ir suteiks papildomo skonio.
- Jei turite laiko, pagaminkite plėšytą jautieną iš anksto ir pašildykite prieš patiekimą – per naktį šaldytuve skoniai susijungs ir taps dar intensyvesni.
Atsiliepimai