Autorius apie receptą
Labai sunku pasakyti, ar šie jautienos kotletai su batonu, pomidorais, svogūnais ir česnaku iš tiesų yra pasiskolinti iš romų virtuvės, ar jis pavadintas taip būtent dėl to, kad yra lygiai toks pat išskirtinis, kaip ir šios klajojančios tautos gyvenimas.
Na bet tai nėra svarbiausia, tokie sultingi mėsos kotletai pranoksta daugelį iki šiol išmėgintų kotletų receptų. Įsitikinkite tuo ir patys.
Galimos ingredientų alternatyvos- Malta jautiena galima keisti į maltą kiaulieną ar vištieną, jei norisi švelnesnio skonio.
- Batoną galima pakeisti į džiūvėsėlius arba sumirkytą juodą duoną, jei pageidaujama sodresnio skonio.
- Vietoje saulėgrąžų aliejaus galima naudoti alyvuogių aliejų švelnesniam skoniui arba lydytą sviestą sodresnei tekstūrai.
- Svogūnus galima keisti raudonaisiais svogūnais, kurie suteiks šiek tiek saldesnį skonį.
- Pomidorus galima pakeisti smulkintais konservuotais pomidorais, ypač žiemą, kai švieži būna mažiau kvapnūs.
- Petražoles ir krapus galima papildyti ar pakeisti bazilikais arba kalendra, jei norisi egzotiškesnio poskonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Batoną rekomenduojama mirkyti kambario temperatūros piene, kad jis geriau sugertų skystį ir suminkštėtų.
- Svogūnus ir česnakus reikėtų smulkinti kuo smulkiau, kad jie gerai susimaišytų su faršu ir nesijaustų gabaliukų.
- Pomidorus prieš pjaustant būtinai nulupkite, nes odelė gali sugadinti kotletų tekstūrą.
- Kad kotletai būtų dar sultingesni, formuodami galite šiek tiek įspausti į vidų gabalėlį sviesto.
- Kepimo metu verta stebėti kotletus, kad jie neperkeptų ir išliktų minkšti bei sultingi.
Atsiliepimai
Daiva Ropiene
Atsakyti