Kiaulienos faršo kotletai su mocarelos sūrio įdaru

Autorius apie receptą

Įprastus kotletus, su visai nedaug pastangų, galima paversti ne kasdieniškais, įdedant į juos šiek tiek pakeitimų. Šį kartą aš juos įdariau mocarelos sūriu ir skonis buvo tikrai puikus. Šeimyna labai išgyrė. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs.

Aš gamindama šiuos kotletus visada kiaulienos faršą susimalu pati. Šitaip kotletai būna skanesni ir kokybiškesni, nes pirktinė malta mėsa turi nereikalingų priedų ir skonis nuo to suprastėja.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje kiaulienos kumpio faršo galima naudoti jautienos ir kiaulienos faršo mišinį santykiu 50:50, taip kotletai įgaus sodresnį skonį ir bus dar sultingesni.
  • Mocarelos sūrio rutuliukus galima pakeisti kitais lengvai tirpstančiais sūriais, pavyzdžiui, čederio, gouda arba ementalis, tačiau reikėtų juos supjaustyti mažesniais gabalėliais.
  • Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba graikišku jogurtu, kuris suteiks kotletams papildomo švelnumo ir lengvumo.
  • Džiovintą raudonėlį galima pakeisti šviežiu raudonėliu (dvigubai didesniu kiekiu) arba kitomis žolelėmis: rozmarinu, čiobreliais ar baziliku.
  • Kajeno pipirus galima pakeisti paprika arba visai praleisti, jei nemėgstate aštraus skonio.
  • Vietoje maltos mėsos galite naudoti smulkiai supjaustytą kiaulienos kumpį, kurį sumalsite patys - taip kontroliuosite faršo kokybę ir riebumą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš formuojant kotletus, faršą galima palikti šaldytuve 30 minučių, kad prieskoniai geriau įsigertų ir faršas taptų tvirtesnis.
  • Formuojant kotletus, rankas galima sudrėkinti šaltu vandeniu, taip faršas mažiau lips prie pirštų ir bus lengviau dirbti.
  • Mocarelos sūrio rutuliukus rekomenduojama prieš dedant į faršą šiek tiek nusausinti popieriniu rankšluosčiu, kad kotletai kepimo metu nesuirtų.
  • Kotletus kepant orkaitėje, juos galima apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu paskutines 5 minutes - taip jie įgaus traškią plutelę.
  • Jei norite, kad kotletai būtų dar sultingesni, į faršą galima įdėti šiek tiek smulkiai supjaustytų svogūnų ar česnakų.
  • Kepant orkaitėje, kotletus galima apšlakstyti nedideliu kiekiu mėsos sultinio ar balto vyno - taip jie bus dar sultingesni.
  • Prieš patiekiant, kotletams verta leisti pastovėti 5 minutes, kad sūris viduje šiek tiek sustingtų ir neištekėtų iškart perpjovus.

Ingredientai

    • kiaulienos kumpio faršas: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • džiovintas raudonėlis: žiupsnelio
    • kajeno pipirai: žiupsnelio
    • šviežios petražolės: žiupsnelio
    • malti džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • mocarelos sūrio rutuliukai: 10 vnt. (150 gramų pakuotė)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į kiaulienos faršą įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, džiūvėsėlius, dedame grietinę, pagardiname druska bei viską gerai išminkome.
  2. 2. Tuomet suformuojame 10 vienodų kotletukų. Padarome paplotėlį, įdedame mocarelos rutuliuką bei suformuojame apvalų kotletą.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų, apskrudiname iš abiejų pusių kotletus, dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  4. 4. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Kiaulienos faršo kotletai su mocarelos sūrio įdaru

Atsiliepimai

Troškinys: Kiaulienos sprandinė rabarbarų marinate
(1)
"Karbanatky" - čekiški kotletai
(5)
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(30)
Virta kiaulienos šoninė
(6)