1. Pirmiausia į kiaulienos-jautienos faršą sutarkuojame svogūną, įspaudžiame česnako skiltelę, įmušame kiaušinį, pagal skonį įberiame šviežiai maltų pipirų ir įberiame jūros druskos.
2. Patarimas: Jeigu mėgstate minkštus maltinukus, tai galima, jeigu norisi, įdėti piene išmirkytą batono riekelę.
3. Viską gerai išmaišome.
4. Tada formuojame norimo dydžio rutuliukus.
5. Kad išlaikytu gražesnę formą aš pati juos pirmiau apviriau kelias minutes pasūdytame vandenyje, paskui sudėjau į keptuvę ir apkepiau.
6. Voveraičių padažas: Susipjaustome smulkiai svogūną, o voveraites nuplikiname verdančiu vandeniu ir nusausiname.
7. Ant gabaliuko sviesto pakepiname svogūną, tuomet sudedame voveraites, dar šiek tiek viską pakepiname, įberiame miltus, apkepame ir maišydami palaipsniui supilkite pieną. Pienu reguliuojame padažo tirštumą.
8. Pabaigoje įtarkuojame muskato riešuto, įberiame pagal savo skonį maltų pipirų ir druskos.
9. Patiekiame maltinukus su voveraičių padažu ir skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.