"Senelio" maltinukai

Autorius apie receptą

Nesu tikrai kodėl jie vadinasi "Senelio", receptą radau sename žurnale, o ten paaiškinimo dėl tokio pavadinimo nebuvo, todėl aš jį palikau tokį patį.

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 600 gramų
    • bulvės: 1
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • kiaušiniai: 1
    • raudonėlis: pagal skonį
    • tarkuotas muskato riešutas: pagal skonį
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • ghi sviestas (kepimui)
    • lauro lapeliai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį dėkite maltą mėsą.
  2. 2. Smulkios tarkos pagalba sutarkuokite bulvę bei nusunkę šiek tiek sudėkite į mėsą.
  3. 3. Tada morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, o svogūną smulkiai supjaustykite.
  4. 4. Berkite daržoves į mėsą, muškite kiaušinį, įberkite prieskonius bei gerai išminkykite.
  5. 5. Tuomet didelėje keptuvėje ištirpinkite ghi sviestą bei suformavusios didelius maltinukus dėkite į keptuvę kepti. Gerai apskrudinkite.
  6. 6. Po to iškepusius maltinukus dėkite į puodą, sudėkite lauro lapus, užpilkite vandeniu (kad iki pusės apsemtų) bei patroškinkite uždengtame puode kelias minutes.
  7. 7. Labai gardu valgyti su bulvių koše. Pasimėgaukite!

Atsiliepimai

Piemenėlių pyragas su malta mėsa
(7)