Labai daug kartų teko sukti galvą ką gi įmanoma pagaminti namuose turint maltos mėsos (faršo). Ir vėl kotletai..? Pagaliau atradau receptą, kuris yra paprastas ir be galo skanu!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos maltos mėsos galima naudoti jautieną, kalakutieną arba mišrią maltą mėsą.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, čederiu arba gouda sūriu.
- Šviežią česnaką galima pakeisti česnakų granulėmis (1 skiltelė = 1/4 arbatinio šaukštelio granulių).
- Galima naudoti tiek dideles, tiek vidutinio dydžio bulves.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rinkitės miltingas bulvių veisles (pvz., Vineta, Laura), jos geriausiai tinka kepimui
- Prieš kepant, bulves galima lengvai patepti alyvuogių aliejumi - taip jos taps traškesnės
- Mėsos masę galima pagardinti smulkintais svogūnais ar morkomis
- Patiekalą rekomenduojama patiekti su šviežiomis salotomis ar marinuotais agurkėliais
rima
Atsakyti
Aldona
Laimutė
Atsakyti
Valdonė
Atsakyti