Malta mėsa įdarytos bulvės su fermentiniu sūriu

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Malta mėsa įdarytos bulvės su fermentiniu sūriu
Labai daug kartų teko sukti galvą ką gi įmanoma pagaminti namuose turint maltos mėsos (faršo). Ir vėl kotletai..? Pagaliau atradau receptą, kuris yra paprastas ir be galo skanu!

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje kiaulienos maltos mėsos galima naudoti jautieną, kalakutieną arba mišrią maltą mėsą.
  • Fermentinį sūrį galima pakeisti mocarela, čederiu arba gouda sūriu.
  • Šviežią česnaką galima pakeisti česnakų granulėmis (1 skiltelė = 1/4 arbatinio šaukštelio granulių).
  • Galima naudoti tiek dideles, tiek vidutinio dydžio bulves.

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės miltingas bulvių veisles (pvz., Vineta, Laura), jos geriausiai tinka kepimui
  • Prieš kepant, bulves galima lengvai patepti alyvuogių aliejumi - taip jos taps traškesnės
  • Mėsos masę galima pagardinti smulkintais svogūnais ar morkomis
  • Patiekalą rekomenduojama patiekti su šviežiomis salotomis ar marinuotais agurkėliais

Ingredientai

    • Bulvės: 8 vidutinio dydžio (apie 1,2 kg) 
    • Malta mėsa: 500 g 
    • Mėsos prieskoniai: 2 arbatiniai šaukšteliai 
    • Juodieji pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio 
    • Druska: pagal skonį (apie 1,5 arbatinio šaukštelio) 
    • Česnakas: 4 skiltelės 
    • Fermentinis sūris: 200 g 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskuskite, perpjaukite jas perpus.
  2. 2. Tuomet bulvių apačią šiek tiek nupjaukite, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobkite šaukštu arba peiliu (aš pati skobiau su bulvių skustuku), kad būtų vietos mėsai sudėti.
  3. 3. Bulves kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite.
  4. 4. Tada mėsą sumalkite (jei dar nemalta), įberkite mėsos prieskonių, pipirų, druskos bei įspauskite kelias skilteles česnako.
  5. 5. Paruošta mėsyte įdarykite bulvių puseles.
  6. 6. Po to jas sudėkite į aliejumi išteptą skardą arba kepimo indą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol bulvės suminkštės.
  7. 7. Baigus kepti puselių viršų apibarstykit sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar maždaug 5 minutes palaikykite karštoje orkaitėje, kol išsilydys sūris. Skanaukite!
Malta mėsa įdarytos bulvės su fermentiniu sūriu

rima

Senas geras receptas,niekad neapsiriksit sita pasirinke
Atsakyti

Aldona

Taip, paprasta, bet labai skanu. Ir nebrangu.

Laimutė

Yra spec. grąžtas, su juo išskobiu bulvės vidų per visą ilgį, tada prikemšu faršo
Atsakyti
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Tradiciniai močiutės bulviniai vėdarai
(42)
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
(1)