Šiame recepte galima naudoti tik maltą jautieną arba tik maltą kiaulieną. Aš naudojau maišytą faršą iš kiaulienos ir jautienos. Jeigu mėgstate tokius patiekalus su daugiau padažo, rekomenduoju jo gamintis kiek daugiau. Iškepusiam apkepui leiskite kiek pastovėti, kad sutvirtėtų.
1. Iš pradžių nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei skiltelę česnako ir juos šiek tiek apkepinkite keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje.
2. Tuomet sudėkite maltą mėsą ir leiskite jai pakepti maždaug 5 minutes, neužmiršdamos nuolatos pamaišyti.
3. Tada sudėkite susmulkintus pomidorus, berkite raudonėlio ir baziliko, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Leiskite pavirti maždaug pusvalandį.
4. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Pavirkite jas maždaug 5 minutes pasūdytame vandenyje ir išimkite.
5. Ruoškite bešamelio padažą: Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, trumpai pakepinkite (maždaug minutę) nuolatos maišydamos, tada palaipsniui supilkite pieną ir maišydamos kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol padažas ims tirštėti. Berkite pipirų, įtarkuokite arba įberkite jau tarkuoto muskato riešuto, suberkite 50 gramų sutarkuoto sūrio, sumažinkite kaitrą ir dar pakaitinkite maišydamos, kol sūris išsilydys.
6. Po to imkite kepimo indą, išteptą aliejumi, dėkite sluoksnį bulvių, ant jų - sluoksnį mėsos ir pomidorų, paskui - bešamelį ir vėl kartokite tą patį dar du kartus.
7. Ant viršutinio bešamelio sluoksnio užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite maždaug pusvalandį iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.