Bulviniai švilpikai lydyto sūrelio padaže

2024-11-08 Autorius Raudona virtuvė

Bulviniai švilpikai lydyto sūrelio padaže
Bulviniai švilpikai lydyto sūrelio padaže – puikus patiekalas su šiuolaikišku prisilietimu. Orkaitėje kepant, švilpikai tampa lengvesni ir ne tokie riebūs, tačiau išlaiko savo švelnią tekstūrą ir sodrų skonį. Prie švilpikų patiekiamas kreminis padažas iš tepamo sūrelio ir grietinės – subtilus derinys, suteikiantis patiekalui švelnumo ir šiek tiek rūgštelės, kuri puikiai dera su bulviniais švilpikais. Šis patiekalas – sotus ir jaukus, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei, ypač kai norisi kažko paprasto, bet ypatingo.

Autorės komentaras
- bulvės labai skirtingos, todėl miltų kiekį realiai reikia imti iš akies. Svarbu, kad tešla nebūtų pernelyg kieta. Kuo švilpikai plonesni, tuo trumpiau reikia kepti. Tik tol, kol lengvai apskrunda. Prie švilpikų padažas būtinas, kad jame pasitroškintų ir suminkštėtų. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Bulvių košė: 800 g
    • Miltai: 100-200 g
    • Druska: pagal skonį
    Padažui:
    • Sviestas: 90 g
    • Lydytas sūrelis: 80 g
    • Grietinė: 2 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį sudėti bulvių košę, įmušti kiaušinius, suberti miltus ir druską. Užminkyti minkštą tešlą.
  2. 2. Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočioti iki maždaug 1 cm storio.
  3. 3. Tešlą supjaustyti norimo dydžio rombais.
  4. 4. Švilpikus išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje didelėje kepimo skardoje.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir švilpikus kepti apie 10 min.
  6. 6. Keptuvėje paruošti padažą - sudėti visus ingredientus, pagardinti druska ir kaitinti kol viskas taps vientisos, tirštos konsistencijos.
  7. 7. Iškepusius švilpikus sudėti į keptuvę ir išmaišyti, kad visi švilpikai pasidengtų padažų. Šiek tiek pakaitinti, kad švilpikai pasitroškintų ir taptų minkštesni.
  8. 8. Patiekti ir skanauti!
Recepto autorius Raudona virtuvė

Atsakinėjama į Komentarą

Virtu bulvių cepelinai su manais (su mėsa)
(1)