Virtų bulvių kotletai su silke

2025-02-20 Autorius oSkanu.lt

Virtų bulvių kotletai su silke
Virtų bulvių kotletai su silke - tai autentiškas lietuviškas patiekalas, kuris sujungia du tradicinius lietuviškos virtuvės ingredientus: bulves ir silkę. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą ir yra puikus būdas panaudoti likusias virtas bulves. Kotletai pasižymi švelniai aštriu skoniu, yra sultingi viduje ir traškūs išorėje. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam stalui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje silpnai sūdytos silkės galima naudoti vidutiniškai sūdytą silkę (tuomet sumažinkite druskos kiekį) arba rūkytą skumbrę.
  • Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba graikišku jogurtu.
  • Svogūnus galima pakeisti svogūnų laiškais arba šalotiniais svogūnais.
  • Vietoj paprastų miltų tinka universalūs kvietiniai arba speltos miltų mišinys.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Bulves rekomenduojama virti su lupena, kad išlaikytų daugiau maistinių medžiagų ir mažiau sugertų vandens.
  • Prieš formavimą masę būtina palikti pastovėti, kad miltai išbrinktų ir kotletai geriau laikytųsi.
  • Kepimui naudokite vidutinio karštumo temperatūrą, kad kotletai iškeptų tolygiai.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijos: 1450 kcal
  • Vienos porcijos (3 kotletai): 290 kcal

Ingredientai

    • virtos bulvės su lupena: ~4 didelės (virš 400 gramų)
    • silpnai sūdyta silkės filė: 3 (~200-250 gramų)
    • cukrus: 1 šaukštelio
    • grietinė: 2 šaukštų
    • kapoti svogūnai: poros šaukštų (20-30 gramų)
    • miltai: 3 šaukštų
    Pagardinimui:
    • neriebus majonezas (arba tiršta grietinė)
    • kapoti krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame bulves, atvėsiname bei nulupame.
  2. 2. Tuomet stambia tarka (burokine) sutarkuojame bulves.
  3. 3. Tada smulkiais kubeliais supjaustome silkę.
  4. 4. Po to labai smulkiai sukapojame svogūną (galima ir smulkiai sutarkuoti).
  5. 5. Paskui sumaišome bulves, silkę, grietinę, cukrų, miltus ir kiaušinius.
  6. 6. Masę maždaug 15 minučių paliekame pastovėti.
  7. 7. Paskui rankas drėkiname vandeniu, formuojame mažus paplotėlius - kotletukus ir kepame įkaitintume aliejuje iš abiejų pusių, kol dailiai apkeps.
  8. 8. Galiausiai papuošiame mėgstamu majonezu (ar tiršta grietine) bei krapais. Patiekiame ir skanaujame!
Virtų bulvių kotletai su silke

Virga

O kiek kiaušiniu, recepto sudėtyje nėra
Atsakyti
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)