Man asmeniškai tai bene skaniausias silkės marinatas su obuolių actu. Šitaip ją paruoštą galėčiau valgyti ir valgyti.
Ingredientai
dvigubos silkės filė: 3
morkos: 2 (didelės)
svogūnai: 2 (dideli)
gvazdikėliai: 3
kvapnieji pipirai: 3
juodųjų pipirų grūdeliai: ~10 (man patinka daug)
laurų lapeliai: 4
cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
6% obuolių actas: ~100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių supjaustome valytą morką griežinėliais, dedame į verdantį vandenį (maždaug 0,7-0,8 litro) kartu su prieskoniais ir cukrumi. Verdame maždaug 20 minučių, kad suminkštėtų morkos.
2. Tada pilame actą. Marinatą reikia ragauti ir žiūrėti kas gaunasi (pagal savo skonį dedame cukraus bei pilame acto). Darydami pirmą kartą geriau nedėkite viso kiekio cukraus bei nepilkite viso acto - marinatas turi gautis rūgštokas, o kas nemėgsta daug marinato skonio ir nori, kad silkė būtų švelnaus skonio - pilkite mažiau acto.
3. Išvirusį marinatą atvėsiname prieš pildamos ant silkės.
4. Tuomet svogūnus nuvalome, supjaustome griežinėliais. Silkę nulupame, jeigu su oda (perku sveriamą silkę, nes man ji labiausiai tinka tiek skoniu, tiek standumu), supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
5. Po to į indą sluoksniais dedame silkę, svogūnų griežinėlius bei iš marinato išimtas morkas, paskui vėl kartojame antrą sluoksnį, jeigu telpa ir trečią kartą kartojame.
6. Paskui užpilame atvėsusiu marinatu. Viską šiek tiek paspaudžiame, kad marinatas apsemtų visus sluoksnius.
Per 20 min morkos pervirs, geriausia sudėti į verdantį vandenį ir palaikyti, bet nevirti, tada jos bus traškios.
Atsakyti
Albina
Aš kai verdu morkas iš karto pilu acto, nes be jo morkos išverda ir pasidaro minkštos. Man patinka kai verda su actu jos būna traškios ir neištyžta.
Atsakyti
Valdas Valdas
Minkštą morką tik suvalgyt, o jau su kieta daugiau galimybių.
Aida
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Albina
Atsakyti
Valdas Valdas