Silkės užkandukai su morkomis, paprikomis ir svogūnais pievagrybiuose

2023-11-04 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Silkės užkandukai su morkomis, paprikomis ir svogūnais pievagrybiuose
Ganėtinai greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi. Tai nuostabus užkandis žiemos šventėms ar net Kūčių stalui, nes nėra naudojamas majonezas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 vnt. užkandukų.

Ingredientai

    • pievagrybiai: 10
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • paprikos: 1
    • silkiu filė: 2
    • sojos padažas: pagal skonį
    • druska
    • malti pipirai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pievagrybius nuvalykite ir išimkite kotelius.
  2. 2. Tuomet dėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite maždaug 5-7 minutes.
  3. 3. Tada morką sutarkuokite, svogūną bei papriką supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. 4. Po to keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite susmulkintas daržoves ir sudėkite susmulkintus grybų kotelius.
  5. 5. Pagardinkite sojos padažu, druska ir pipirais.
  6. 6. Paskui silkės filė supjaustykite mažais gabalėliais bei sumaišykite su kepintomis daržovėmis.
  7. 7. Galiausiai daržovių įdarą dėkite į pievagrybių kepurėles.
  8. 8. Patiekite ir lepinkitės!